Annons:

Ett steg närmare byggnation i Virserum – detaljplanen är godkänd

Den godkända detaljplanen möjliggör byggnation av lägenheter i parhus bakom Prolympia i Virserum. Bild: Arkitekthuset

Ett steg närmare byggnation i Virserum – detaljplanen är godkänd

Kommunfullmäktige har sagt ja till detaljplanen för byggnation av lägenheter i parhus med utsikt över Virserumssjön i Virserum. 
– Nu är det klart för att ta nästa steg, säger Rune Tedfors, ägare av Prolympia-koncernen.

Annons:

Det är på tomten bakom sporthallen och skolan i Virserum som Prolympia ägare Rune Tedfors har för avsikt att uppföra hyreslägenheter på.

För fyra år sedan lämnade han in en begäran om detaljplaneändring av fastighet Magistern 3 i Virserum förhoppningar om att bygga lägenheter i Virserum. 

"Klart för nästa steg"

På kommunfullmäktiges senaste sammanträde, det sista före semestern, gick detaljplanen igenom och fick tummen upp. 

– Nu är det klart för att ta nästa steg. Så sent som i går hade jag kontakt med en möjlig intressent, ett husföretag, som vill förvärva marken för att genomföra etableringen. Jag ska återkomma med förslag på tid när vi kan åka till Virserum så han får se tomten och läget. Förhoppningsvis kommer det ske i närtid men vi får se. Än så länge har de sett kartor men de vill gärna se marken på plats, säger Rune Tedfors. 

Tedfors är hoppfull om att få ett positivt besked som betyder byggnation av tolv lägenheter om fyra-fem rum och kök i två plan i sex parhus och det kan kompletteras med ett par fristående villor. 

– Det är ett förslag som kan ändras av den som jag överlåter exploateringsavtalet till, då får företaget sköta om hela byggnationen.  

Ingen byggstart under 2020

Prolympia-ägaren har tidigare hoppats på byggstart under 2020 men det ser ut att bli svårt.

– Det är svårt att säga, det beror på hur mycket de har i sin pipeline. Står de och väntar objekt så är det klart att de kommer igång snabbt men jag tror inte att det blir byggstart under 2020. Det är lite väl optimistiskt, säger han. 

Vad säger du om läget för nybyggnation?

– Det är ett jättefint läge. Det är viktigt att företaget får se hur fint det är och vilka möjligheter det skapar för de som ska bo där. Det verkar som att företaget är väldigt intresserade. När vi har hittat en tid så får företaget ”besikta” marken och det blir förhoppningsvis i närtid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt