Annons:

16 nya lägenheter kan bli verklighet – efter lång tid

Så här är tanken att de nya sjönära bostäderna i Virserum ska se ut. Bild: Arkitekthuset

16 nya lägenheter kan bli verklighet – efter lång tid

16 lägenheter med utsikt över Virserumssjön kan snart börja byggas i Virserum. Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt detaljplanen för byggnation av sex parhus med tolv lägenheter och ett kedjehus med fyra lägenheter.
– Jag försöker dra folk till kommunen i stället för att tappa dem, säger Rune Tedfors, ägare av Prolympia i Virserum.

Annons:

För tre och ett halvt år sedan lämnade Rune Tedfors in en begäran om detaljplaneändring av fastighet Magistern 3 i Virserum med förhoppningar om att bygga lägenheter i Hultsfred.

Detaljplanen har varit på samråd och granskning under både 2017 och 2019 och efter en hel del justeringar bedöms detaljplanen vara klar att antas av kommunfullmäktiges ledamöter på sammanträdet i december. 
Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände detaljplanen på det senaste sammanträde och nu kommer kommunfullmäktige med ett slutgiltigt beslut i december. Det är på tomten bakom sporthallen och skolan i Virserum som Prolympias ägare Rune Tedfors har för avsikt att uppföra hyreslägenheter på. 

– Om detaljplanen går igenom på kommunfullmäktige är det upp till Rune Tedfors att exploatera och bygga i den mån som han ser konkreta möjligheter till det. Detaljplanen som fullmäktige föreslås godkänna möjliggör 16 lägenheter, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

"Ingen ko på isen"

Tanken är att bygga tolv lägenheter om fyra eller fem rum och kök i två plan i sex parhus och det kan kompletteras med ett kedjehus gällande fyra lägenheter. 

– Det är roligt att det är en privat entreprenör som gör denna satsning. Nu har vi möjlighet att få privata initiativ på området, vilket är jättebra. Läget för lägenheter är jättebra med sjöutsikt över Virserumssjön, det borde vara attraktivt, säger Rosander. 

Prolympia-ägaren och initiativtagaren Rune Tedfors har trots den långa väntetiden aldrig funderat på att stoppa det planerade bygget. 

– Nej, inte alls. Jag har inte haft någon brådska. Jag har sagt till kommunen att de får ta den tid de behöver och det har de gjort, kanske något mer än vad jag hade räknat med. Men det är ingen ko på isen, säger Rune Tedfors. 

"Ett fantastiskt läge"

Han kommer överlåta avtalet till en hustillverkare som bygger enligt det beslut som fattas. 

– Jag är i samspråk med några intressenter men inget är klart. Vi vill ha allt klart först, säger Tedfors. 

Hur kom du på denna idé från allra första början?

– Jag har mark som inte nyttjas bakom sporthallen och det är ett fantastiskt läge med sjöutsikt för alla som kommer bo där när det blir färdigt. Jag försöker dra folk till kommunen i stället för att tappa dem, då är det viktigt att ha möjligheter till bra boende. Får man en bra bomöjlighet så tycker man att det funkar med pendling till jobb i exempelvis Vetlanda eller närliggande städer, säger han.

Tedfors förhoppning är att det blir byggstart under 2020. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt