Annons:

Han avgår från dubbla ordförandeuppdrag: ”Tiden räcker inte till

Karl-Oskar Gladh tackar för sig efter många år som ordförande i både Virserums hembygdsförening och Bolaget. Foto: Ossian Mathiasson

Han avgår från dubbla ordförandeuppdrag: ”Tiden räcker inte till"

Karl-Oskar Gladh lämnar ordförandeuppdraget i Virserums hembygdsförening och systerföreningen Bolaget och ställer inte upp för omval till sommarens årsmöte. 
– Allting har sin tid, säger Virserumbon Karl-Oskar Gladh. 

Annons:

Karl-Oskar Gladh har varit ordförande i Virserums hembygdsförening i sex-sju år och det finns flera olika anledningar till att han har bestämt sig för att avgå som ordförande, något som Barometern/OT har rapporterat om. Han kliver åt sidan vid sommarens årsmöte och ställer inte upp för omval. 

– Jag har varit ordförande under en hektisk period i hembygdsföreningens historia där vi har tagit över Bolaget i Virserum och lyckats få upp verksamheten på fötter. Jag har också startat ett eget företag och känner inte att tiden räcker till för att vara ordförande i hembygdsföreningen. Jag måste satsa på mitt företag och känner att föreningen blir lidande, då är det bättre att någon, som har tiden och brinner för föreningen, tar över och är ordförande, säger Karl-Oskar Gladh. 

Är det ett beslut som har växt fram?

– Ja, så är det. Det har inte kommit som någon nyhet för styrelsen. Jag har tidigare nämnt att jag är på väg bort för jag känner att jag inte hinner med föreningen. Det har mognats fram och jag kände att jag måste ta steget nu. 

Vad säger du om hembygdsföreningens utveckling under din ledning?

– Jag är nöjd med föreningens utveckling men det är inte bara min förtjänst. Vi är ett gäng som har jobbat jättehårt och varit hårt engagerade i att dra runt hembygdsföreningen och Bolaget. Det är klart att man är stolt som ordförande när man har lyckats, det ska jag inte sticka under stolen med. 

Från 80 till över 300 medlemmar

Virserums hembygdsförening har fått många nya medlemmar under de senaste åren.

– Vi hade knappt 80 medlemmar när jag tog över som ordförande och vi är en bra bit över 300 medlemmar i dag. Det får man se som en jättegrej även om mitt mål var 500 medlemmar. 

Gladh sitter som ordförande i både Virserums hembygdsförening och Bolaget och förklarar hur upplägget ser ut.

– Det är två föreningar med exakt samma styrelse. Anledningen till det var att Virserums hembygdsförening fick frågan om att ta över Bolaget när det var försatt i likvidation. Vi ville gärna göra det men samtidigt ville vi inte sätta det kapital vi hade. Vi bildade därför en systerförening/underförening som är Bolaget och jag är ordförande i båda föreningarna. 

Ny ordförande bestäms i sommar

Han ska inte sitta kvar i styrelsen men kommer alltjämt vara engagerad på något sätt i föreningen. 

– Jag kommer fortsätta att vara engagerad i föreningen och hjälpa till med diverse sysslor i framtiden. Jag brinner mycket för telemuseet.  

Vem som blir ny ordförande bestäms på årsmötet som hålls söndagen den 27 juni. 

– Vi får lugna oss till personen är vald vid årsmötet i juni.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt