Annons:

  • Kontrakt skrivs med tilltänkt rivningsentreprenör inom kort

    Totalt ska 108 lägenheter rivas i Stålhagen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Kontrakt skrivs med tilltänkt rivningsentreprenör inom kort

    Det pågående arbetet i etapp ett består av att dra om ledningar som går genom husen som rivas. Foto: Ossian Mathiasson

Kontrakt skrivs med tilltänkt rivningsentreprenör inom kort

Fem huskroppar med totalt 108 lägenheter ska rivas på Granitvägen i bostadsområdet Stålhagen. Hultsfreds Bostäder ska inom kort skriva kontrakt med tilltänkt rivningsentreprenör. 
– Vi hoppas att det går smärtfritt så rivningen kan komma igång därefter, säger Helena Grybäck Svensson, vd på Hultsfreds Bostäder. 

Annons:

Ett enigt fullmäktige i Hultsfreds kommun tog i december det formella beslutet om rivning av 108 lägenheter i bostadsområdet Stålhagen. Det kommunala bostadsbolaget presenterade i samband med fullmäktigebeslutet en kostnadskalkyl för rivning av de 108 lägenheterna som visar att nettokostnaden bedöms till 19,1 miljoner kronor där Migrationsverkets ersättning uppgår till 5,2 miljoner. 

Rivningen har varit ute på upphandling under våren och nu berättar Helena Grybäck Svensson att de ska skriva kontrakt med tilltänkt rivningsentreprenör inom kort. 

– Det gör vi förhoppningsvis den 8 juni när avtalsspärren löper ut. Vi hoppas att det går smärtfritt så rivningen kan komma igång därefter. Vi har fått rivningslov och ska ha samråd på det, säger hon. 

När tror du att rivningen i Stålhagen kan komma igång?

– Jag vet inte hur entreprenörens tidsplan ser ut men om kontrakt skrivs på den 8 juni så är de fria att köra igång. Rivningen i Stålhagen beräknas vara klar under januari 2022.

Omdragningar av ledningar

Ett annat omfattande arbete har pågått i nära anslutning till de rivningsaktuella byggnaderna i Stålhagen. Trafiken har påverkats lite grann men det har hela tiden varit möjligt att ta sig förbi med bil. Kostnad för etapp ett hamnar på cirka fem miljoner.

– Det är ett ledningsarbete som har utförts med omdragningar av fjärrvärmeledningar samt vatten och avlopp i etapp ett. Det är i princip klart och ska slutbesiktas om några veckor. Allt har gått igenom de här husen som ska rivas. Därför måste man se till att säkra försörjningen till de hus som ska vara kvar genom att lägga om ledningarna. Det är ett bra arbete att göra då ledningarna har några år på nacken. 

Efter genomförd rivning drar nästa arbete igång. 

– Det finns idéer och tankar om vad vi ska göra efteråt, så det kommer tas fram lite förslag under hösten. Vi kommer titta på det tillsammans med ÖSK. Vi måste se till att det blir ett gångstråk uppåt så vi får många att upptäcka den fina lekplatsen som finns i Stålhagen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt