Annons:

Misstanken: Anställd på Hultsfredsföretag stal för hundratusentals kronor

Vid husrannsakan i mannens bostad hittades en mindre del av det misstänkta stöldgodset. Foto: Polisen

Misstanken: Anställd på Hultsfredsföretag stal för hundratusentals kronor

En anställd vid ett företag i Hultsfred misstänks ha stulit varor värda flera hundratusen kronor av sin arbetsgivare. Stölderna ska ha pågått under drygt ett år och uppdagades då mannen ertappades med att ha lagt ut försäljningsannonser på nätet.

Annons:

Den misstänkte mannen är i 30-årsåldern och tidigare bosatt i Hultsfred. Från september 2022 till oktober 2023 ska mannen ha stulit ett stort antal varor från sin arbetsgivare, ett företag i Hultsfred. Det handlar framför allt om elverktyg och byggmateriel, men också surfplattor, till ett sammanlagt värde om närmare 300 000 kronor.

I oktober förra året fick mannen sparken och nu åtalas han för 15 fall av grov stöld.

Huset tömt vid husrannsakan

Representanter för företaget har i förhör berättat att man under en tid märkt att varor har försvunnit från företaget. Slutligen hittade man annonser på Facebook där den nu misstänkte mannen och hans syster sålde de varor som företaget saknat. Man ska även ha hittat bilder på varorna på mannens arbetstelefon.

När polisen gjorde husrannsakan i mannens bostad i Hultsfred i slutet av oktober i fjol, var villan i stort sett helt tömd på möbler och enligt uppgifter i utredningen var mannen då i sitt hemland och avsåg att sälja villan i Hultsfred. Vid husrannsakan anträffades en mindre del av det misstänkta stöldgodset.

Erkänner stöld av trallskruv

Mannen själv förnekar större delen av de brott han anklagas för. Han uppger att en del av det som hittades vid husrannsakan skulle ha dragits från hans lön, kvittas mot övertid samt att han ska ha tagit en del saker från företagets miljöskåp, som han trodde var okej att göra.

Det gods som fortfarande saknas säger sig mannen inte veta någonting om. Den enda stöld han erkänner är en ask trallskruv.

I stämningsansökan yrkar företaget skadestånd med 364 471 kronor, där drygt 298 000 kronor avser stulet god och närmare 66 000 avser utredningskostnader.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt