Annons:

Hon skildrar hela sitt konstnärliga liv på nästa utställning

Bergliot Kvarnare är näst på tur att ställa ut på Galleri Kopparslagaren, där bland annat den här tavlan som är en väv visas. Foto: Privat

Hon skildrar hela sitt konstnärliga liv på nästa utställning

Bild- och textilkonstnären Bergliot Kvarnare från Björksebo utanför Vena är nästa att ställa ut på Galleri Kopparslagaren. Det blir en skildring av hela hennes konsnärliga liv.

Annons:

På lördag öppnar ”en retroaktiv visning av målningar och vävar” med Bergliot Kvarnares verk på väggarna. Bland annat en stor tavla föreställande ett vattenfall som är en väv.

– Under utställningen säljer hon också av sina vackra garner, säger föreningens Lena Loiske.

Bergliot Kvarnare utbildade sig på Konstfack i Stockholm på 1960-talet. Hon är inköpt av Statens konstråd, regioner och kommuner runt om i Sverige och listan med utställningar hon haft både separat och tillsammans med andra är lång.

Sedan många år bor och verkar hon i Björksebo, Hästhagarna, som ligger precis på gränsen till Vimmerby kommun.

När hon nu är näst på tur hos Galleri Kopparslagaren skildras hela hennes konstnärliga liv under ett och samma tak. Bland annat ser man att hennes skapelser handlar mycket om stämningar i landskapet. Hon upplever något starkt ute och så målar hon det. 

Vad tycker du om resultatet?

– Det var roligt att själv se vad jag gjort under åren. Man tänker ju inte på att plocka fram äldre grejer, nu visar jag lite plock från olika perioder, faktiskt så långt tillbaka som 60-talet, säger Bergliot Kvarnare.

Utställningen visas till och med söndagen den 5 maj.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt