Annons:

Vimmerbyföretag expanderar i Storbritannien –

Vimmerbyföretaget Bergs dotterbolag PTPG har förvärvat fönster- och dörrföretag i Storbritannien och etablerar sig närmare London. Foto: Arkivbild

Vimmerbyföretag expanderar i Storbritannien – "Helt i linje med vår strategi"

Vimmerbyföretaget Bergs dotterbolag PTPG har förvärvat fönster- och dörrföretag i Storbritannien och etablerar sig närmare London.

Annons:

I ett pressmeddelande nu på morgonen meddelar företaget att Performance Timber Products Group (PTPG) förvärvat samtliga aktier i det engelska bolaget P&P Holdings Limited med en årsomsättning om cirka 85 miljoner, i svenska kronor mätt.

Förvärvet ska ha skett under torsdagen.

PTPG är en av Storbritanniens ledande aktörer inom premiumsegmentet av fönster och dörrar i trä och förvärvades av Bergs i juni förra året.

"Helt i linje med vår strategi"

PTPG går nu vidare i sina expansionsplaner och förvärvar P&P som säljer, distribuerar och installerar fönster och dörrar i Surrey och sydvästra London. 

– Förvärvet av P&P är helt i linje med vår strategi och stärker vårt erbjudande inom Timber Windows-nätverket. PTPG har haft en lång relation med P&P och vi ser goda möjligheter till tillväxt i deras huvudsakliga geografiska område, säger Peter Nilsson, Vd och koncernchef i Bergs i pressmeddelandet.

Bolagen har sedan flera år ett nära samarbete där P&P bland annat bedriver försäljning av fönster och dörrar under namnet Timber Windows som är PTPG:s nätverk av showrooms för detaljistförsäljning. 
Tillträde ägde rum den 13 januari 2022. Förvärvet bedöms ha en marginell påverkan på Bergs resultat per aktie.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt