Annons:

  • Gensvaret fick avgöra fortsättningen – så satsar Bosse vidare på hemorten

    Bosse Albin satsar vidare, på måndagen flyttade han in i en permanent blomsterbutik i en del av Byggvabs lokal. Foto: Privat

  • Gensvaret fick avgöra fortsättningen – så satsar Bosse vidare på hemorten

    Än finns ett hav av växter utomhus. Ett 80-tal olika perenner, bärbuskar, fruktträd och andra växter finns på gården. Foto: Privat

Gensvaret fick avgöra fortsättningen – så satsar Bosse vidare på hemorten

I våras startade Bosse Albin Bosses blommor. Etableringen har gått över förväntan, så nu fortsätter han satsningen på hemorten Virserum.

Annons:

Det var i april som Bosse Albin inledde försäljning av vårplantor och utplanteringsväxter som träd och buskar hos Byggvab vars ägare Fredrick Andersson välkomnade satsningen och gjorde plats på gården.

Både han och Bosse Albin tyckte det var synd att utbudet av växter saknades till utesäsongen på en ort som Virserum, så de började samarbeta för ortsborna och bygdens bästa.

Hur vill du summera de här snart fyra månaderna?

– Det har gått bra, över förväntan måste jag säga. Det har varit stor uppslutning av både Virserumsbor och långväga kunder. Det har blivit ett rätt stort upptagningsområde runt om, säger Bosse Albin, som inte ångrar sitt beslut att starta eget.

– Även om det varit väldigt, väldigt mycket jobb, så har det varit värt det, tillägger han. Det är roligt med kundkontakten och att det blev ett så positivt bemötande. Tror inte det är en enda som gnällt, utan tvärt om. Alla visar tacksamhet.

Hämtar själv i Skåne

En gång i veckan kör Bosse själv till Skåne för att hämta nya växter, direkt från odlare. Han har kört blommor och frukt & grönt i princip hela sitt yrkesverksamma liv som lastbilschaufför, så det är mycket värdefulla kontakter han knutit med odlare under åren.

– De står i växthuset hos odlarna ena dagen och nästa morgon är de på plats här i Virserum. En fördel är att kunderna kan komma till mig med en önskan om att beställa en häck exempelvis. Då tar jag fram pris på den sorten de vill ha och så kommer vi överens om det blir ja eller nej. Samma med buskar och träd, säger Bosse Albin.

Tiden fick utvisa fortsättningen

I våras när han startade Bosses blommor var tanken att tiden skulle utvisa om det skulle bli en fortsättning även efter sommaren. Han tycker Virserumsborna med omnejd visat att de vill ha en blomsterbutik på orten, så på måndagen flyttade han in i en permanent butik som ställts i ordning i en del av Byggvabs lokal på Fabriksgatan 6.

– Vi kommer fortsätta med höstblommorna där ute, det är alldeles fullt med uteväxter, mycket perenner, fruktträd och bärbuskar. Medan det är blommande och gröna inneväxter i butiken. Plus att det finns ett större utbud av färdiga buketter.

Finns det några planer på att utveckla ytterligare?

– Det räcker egentligen gott och väl med detta, men tanken har malt länge att jag ska försöka utöka med tillbehör. Nu kan jag spinna vidare på det. Det har funnits ett väldigt litet utbud av krukor, nu är tanken att kunna plocka in mer sådant, som krukor och korgar, kort och lite tillbehör. Jag väljer att växa lite åt gången och prova mig fram, säger Bosse Albin.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt