Annons:

  • Han startar blomsterbutik – företagare på orten satsar tillsammans:

    Bosse Albin startar Bosses Blommor i Virserum och flyttar in verksamheten på gården hos Byggvab. Det är tänkt att de båda företagarna ska komplettera varandra. Bilden är från en odlare Bosse kommer köpa blommor, träd och buskar av, utan några mellanhänder. Foto: Privat

  • Han startar blomsterbutik – företagare på orten satsar tillsammans:

    För Byggvabs ägare, Fredrick Andersson, kom Bosse Albins idé som på beställning. Det här är något han själv gått och funderat på länge, att utveckla och satsa på blommor och växter. Nu kommer de samarbeta och komplettera varandra. Foto: Privat

Han startar blomsterbutik – företagare på orten satsar tillsammans: "Kommer komplettera varandra"

Bosses Blommor öppnar i Virserum inom kort. En idé som fått växa fram hos Bosse Albin, som är relativt nyinflyttad från Malmö.
– Blommor och utplanteringsväxter saknas i Virserum och efterfrågan finns. Orten är ju ganska stort och det finns ett stort upptagningsområde, så nu gör jag en satsning till utesäsongen.

Annons:

Bosse Albin flyttar in med vårplantor och utplanteringsväxter som buskar och fruktträd på gården hos Byggvab på Fabriksgatan 6. Tanken är att öppna den 27 april.

– Jag och min sambo flyttade till Virserum för ett år sedan. Jag har kört blommor och frukt & grönt i princip hela mitt liv i mitt yrke som lastbilschaufför. Så jag har knutit kontakter med odlare över hela södra Sverige och har fortfarande kontakt med dem, så jag kommer handla direkt av de bästa och slipper på så sätt mellanhänderna, berättar Bosse Albin.

”Kom som på beställning”

För Byggvabs ägare, Fredrick Andersson, kom det här som på beställning. Det här är något han själv gått och funderat på länge, att utveckla och satsa på blommor och växter eftersom det inte finns något sådant på orten.

– Men det har fallit på att jag inte riktigt haft någon erfarenhet av var jag kan få tag i bra växter. Jag har helt enkelt inte de kontakter som behövs, så det är mycket positivt att Bosse gör den här satsningen.

Komplettera varandra

Tanken är att de båda företagen ska samarbeta och på så sätt komplettera varandra. Fredrick Andersson har mycket produkter inom handel, som jord, gödsel, fröer och redskap. Den biten har varit komplett, det är bara blommorna som fattats.

– När jag startade företaget fanns Floraverkstan och jag ville inte konkurrera, utan vi samarbetade istället. Det är så det ska vara på en liten ort. Alla kan inte ha allt.

– Men nu är ju blomsterbutiken nedlagd och den delen inom trädgård saknas i Virserum. Då tänkte jag att Bosse kan vara hos mig med sina varor, så drar vi varandra. Det känns kul att växa med annat och utveckla, tillägger Fredrick Andersson.

Sökte helt förutsättningslöst

När Bosse Albin och hans sambo ville ifrån storstaden sökte de efter nytt boende helt förutsättningslöst i landet. Valet föll på Virserum, där inte minst sjön och naturen runt om bidrog.

– Vi trivs jättebra. Det är en liten ort, men här finns egentligen allt man behöver som vårdcentral, tandläkare och butiker. Men ett större utbud av blommor och växter har jag tänkt på saknas. 

Vad tror om förutsättningarna i Virserum?

– Det är en chansning, men jag tror det kommer att gå bra. Det finns inte så stort utbud, utan det står en vagn med blommor utanför livsmedelsbutikerna. Här blir ett bredare sortiment med både perenner, utplanteringsväxter, buskar, frukt- och citrusträd och även en del kryddväxter, berättar Bosse Albin.

Hur tänker ni framåt, kan det bli en fortsättning efter sommaren?

– Det får tiden utvisa, vad Virserumsborna vill ha, säger Bosse Albin.

– Vi gör en satsning nu, så får vi se hur mycket Virserumsborna saknat det här med blommor, tillägger Fredrick Andersson. Uppskattas det så tänker vi att Bosse kan flytta in i butiken och köra året runt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt