Annons:

Hörde rykten florera på byn – nu utvecklar han företaget

Byggvab har påbörjat arbetet med att bygga skärmtak och städa upp för att ge plats till det nya. Fredrick Andersson har till en början hjälp av Benny Landberg, th. Foto: Privat

Hörde rykten florera på byn – nu utvecklar han företaget

Det är på de lokala snickarnas initiativ som Byggvab nu inlett ett samarbete med Materialmännen i Vimmerby, som resulterar i att Virserum får en bygghandel igen.
– Jag måste säkert anställa personal, minst en till att börja med, säger Fredrick Andersson, ägare av Byggvab.

Annons:

Förberedelserna vid Byggvabs lokal på Fabriksgatan i Virserum är redan igång för att etablera en bygghandel. Något som saknats på orten sedan Bolistbutiken försvann.

– Det känns jäkligt bra, jag har fått en bra känsla med Linda, vi verkar kunna samarbeta bra ihop, säger Fredrick Andersson.

Fick frågan om samarbete

Fredrick Andersson kan berätta att lokala snickare bjudit in Linda Carlsson, vd på XL Bygg Materialmännen i Vimmerby, till ett möte där idén på en bygghandel diskuterades.

– Jag hade bara hört rykten som florerade, men så hörde Linda Carlsson av sig till mig och jag tyckte att det var ett bra erbjudande, säger Fredrick Andersson.

Sker snabbt nu

Byggvab har påbörjat arbetet med att bygga skärmtak och städa upp för att skapa plats till det nya.

– Redan om två veckor kommer vi fylla på med tryckt virke och så utökar vi efter hand som vi blir klara. Framåt sommaren är det tänkt att det ska vara igång på riktigt och omgående har vi även turbil från Materialmännen som kommer tre gånger i veckan.

Vad tror du att den här satsningen kan komma att betyda för företaget?

– Mycket jobb i första skedet, säger han och skrattar. I förlängningen när allt kommer igång måste jag säkert anställa personal, minst en till att börja med.

När det kan bli vågar han inte säga, utan det beror förstås på hur satsningen tas emot.

– Det blir tidigast framåt hösten skulle jag tro. Benny Landberg, som är tidigare snickare och har en shop-in-shop med kaminer här hos mig, hjälper mig i butiken till att börja med. Man vet ju inte alls, det kan slå jättebra, det kan bli segt, det kommer visa sig.

Har du hunnit få några reaktioner på morgonens nyhet?

– Ja, snickarna har jag pratat med innan pressreleasen släpptes och det har varit väldigt positivt bland dem, och privatpersoner har börjat gilla det på Facebook. Alla har ju velat ha en bygghandel på orten, så vi får hoppas det funkar nu.

Två butiker på samma ort

Från att Virserum hade en bygghandel och blev av med den efter konkursen, tycks orten få två butiker eftersom Johan Sandin som driver Lignarium Snickeri redan tidigare presenterat samma tanke.

Vad tänker du kring den konkurrensen som kan bli?

– Det visste jag inte ens om, utan läste om det på Dagens Hultsfred. Jag har egentligen inga kommentarer på det, utan tänker att var och en får väl köra sitt.

– Men, tillägger Fredrick Andersson, jag tänker att jag har butik och har varit igång i 15 år och har redan skruv, beslag och sånt, så det är bara virke och byggmaterial som ska in. Min startsträcka blir kortare känns det som.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt