Annons:

Nu satsar familjen vidare – efterlängtad premiär

På måndagen var det premiär för lunchservering på Vena Värdshus. "Vi är förväntansfulla", säger dottern Felicia Hedberg. Foto: Lotta Madestam

Nu satsar familjen vidare – efterlängtad premiär

Nya ägarna till Vena värdshus satsar vidare. På måndagen började familjen med luncher. Något som efterfrågats sedan nystarten.
– Vi är förväntansfulla, säger Felicia Hedberg, dotter i familjen.

Annons:

För att klara den här satsningen har nya ägarna Mikael Hedberg och Elin Eriksson anställt kocken Rebecka Johansson.

Först ut på menyn premiärdagen stod pytt i panna.

– Det är många som efterfrågat luncher, nu har vi det. Så nu hoppas vi de ska komma hit också eller välja takeaway, säger Felicia Hedberg, som jobbar i köket och med serveringen.

Tanken från början

Det finns flera anledningar till att det dröjt. Huvudskälet är att man helt enkelt inte hunnit med allt, sedan verksamheten togs över i mars.

– Tanken har hela tiden varit att vi ska börja med luncher, men vi har som sagt inte hunnit med. Det har varit så mycket att komma i ordning med. Nu har vi fått ordning på köket fullt ut, säger Mikael Hedberg.

Utveckla restaurangdelen

Nu är ambitionen att man ska bygga upp rutiner, för att utveckla restaurangdelen ytterligare.

– Vi måste börja någonstans, säger Felicia Hedberg. Funkar luncherna blir det även à la carte om kvällarna och vi skulle vilja ordna olika temakvällar. Luncherna kändes enklast att börja med, för att få in rutinerna.

Hur har er första sommar varit?

– Den blev bra. Över förväntan. Fortfarande hyr vi ut till veckopendlare, i huvudsak hantverkare som jobbar i trakten. Målet nu är att nå ut till företag, så de vet att vi finns, så vi kan locka turister om somrarna och veckopendlare vintertid för att få fullbelagt även då. Vi har ju även satsat på att renovera konferensdelen, så det är vår förhoppning att få gäster som stannar för flera dagars konferens med övernattning. Det är dit vi vill komma, berättar Mikael Hedberg.

På måndagen var hela familjen förväntansfull inför premiären.

– Vi måste ju testa, annars kan vi ju aldrig veta om det fungerar, säger Felicia Hedberg.

Finns det chans att det blir fler nyanställningar?

– Rullar luncherna på och vi kör igång med à la carte blir det jättemånga timmar, då måste vi anställda. Men det får framtiden utvisa, säger Mikael Hedberg, som också kan berätta att renoveringarna fortsätter.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt