Annons:

Så ser Hultsfreds kommun på företagsrankingen – backar rejält på en punkt

Svenskt Näringsliv har presenterat sin årliga näringslivsranking och Hultsfreds kommun placerar sig på plats 213 av landets 290 kommuner. Foto: Ossian Mathiasson

Så ser Hultsfreds kommun på företagsrankingen – backar rejält på en punkt

Svenskt Näringsliv har släppt den årliga rankingen av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Hultsfreds kommun tappar tre placeringar i rankingen och landar på plats 213. 

Annons:

1 242 företagare i Kalmar län har svarat på Svenskt Näringslivs enkät om det lokala företagsklimatet. Resultaten i enkäten ligger till grund för rankingen av företagsklimatet som presenterades på onsdagsmorgonen.

Hultsfred tappar tre placeringar i rankingen och landar på plats 213 av landets 290 kommuner. Räknar man samman plus och minus är den samlade bilden relativt oförändrad. 

Hultsfreds kommun har förbättrat sig när det kommer till information, service, bemötande och dialog med näringslivet. 

Tappar 97 platser på en punkt

Hultsfreds kommun skriver i ett pressmeddelande att de har arbetat extra mycket med information, brott och trygghet, nyföretagande och kompetensförsörjning. Näringslivets svar i rankingen visar på förbättringar på samtliga av dessa arbetsområden.

”Roligt att se att vi får bättre betyg i de områden som vi lagt extra fokus på. Detta ger oss också tydliga signaler vad företagen vill att vi ska förbättra”, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) i ett pressmeddelande. 

Det som sticker ut rejält i negativt hänseende är konkurrens från kommunen.

”Självklart finns det flera frågor som behöver arbetas med och göras bättre. Den stora skillnaden från förra året gäller ”konkurrens från kommun” Där försämras resultatet med 97 platser. Kommunen har inte ändrat några regler eller arbetssätt i denna fråga sedan förra mätningen, men självklart tar vi till oss av kritiken och måste jobba mer och verkligen djuploda denna fråga i samverkan med näringslivet”, säger Lars Gjörloff, utvecklingschef, i en kommentar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt