Annons:

Virserum Invest I konkurs – hade som mål att utveckla ortens näringsliv

Virserum Invest, där Carl Samuelsson var en drivande kraft, har försatts i konkurs, men numera har bolaget inget med Virserum att göra mer än att namnet levt kvar med nya ägare. Foto: Ossian Mathiasson/Privat

Virserum Invest I konkurs – hade som mål att utveckla ortens näringsliv

Virserum Invest AB har gått i konkurs. Men, det finns inga kopplingar till orten längre, enligt grundaren Carl Samuelsson, som minns målsättningen och kampen för en friskola på orten.

Annons:

Virserum Invest AB bildades av en grupp företagare med stark tro på Virserum i juni 2006 i syfte att utveckla det lokala näringslivet. Bakom bolaget stod tio av ortens företagare som erbjöd allmänheten att köpa aktier i bolaget.

– Vi lyckades rätt bra, vi var nog ett 60-tal aktieägare i form av företagare och privatpersoner till slut, säger Carl Samuelsson.

Inspirerades av Virserums guldålder

Det fanns gott om tomma lokaler att fylla och Carl Samuelsson minns hur man inspirerades av att tänka på Virserums guldålder.

– Vi ägnade mycket tid åt att rädda nödställda bolag, inte nödvändigtvis med pengar utan med råd. Några år efter starten såg Hultsfreds kommun till att lägga ner högstadiet. Då gick luften ur och all kraft ägnades åt att rädda skolan och 2010 gick Virserum Invest in som delägare tillsammans med Prolympia i Jönköping.

Ingen koppling till orten

På tisdag försattes Virserum Invest AB i konkurs, men numera finns ingen koppling till orten.

– Jag köpte ut alla, vi hade en rätt hyffsad kassa som delades upp mellan aktieägarna för sex-sju år sedan. Sedan sålde jag bolaget som ett skalbolag till ett företag i Stockholm som inte genomfört någon namnändring, förklarar Carl Samuelsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt