Annons:

  • Hultsfredsbutik nyöppnar i dubbelt så stora lokaler: ”Efterlängtat

    Synoptik i Hultsfred har renoverats under de senaste tre månaderna och nyöppnade på onsdagen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Hultsfredsbutik nyöppnar i dubbelt så stora lokaler: ”Efterlängtat

    Eleonor Kask och Lotta Landqvist är nöjda med Synoptiks uppfräschning och den nya arbetsmiljön.

  • Hultsfredsbutik nyöppnar i dubbelt så stora lokaler: ”Efterlängtat

    Synoptik har fått två separata synundersökningsrum som dessutom är handikappanpassade och ljudisolerade.

Hultsfredsbutik nyöppnar i dubbelt så stora lokaler: ”Efterlängtat"

För en stor summa pengar har Synoptik i Hultsfred fått ett jättelyft med dubbelt så stora lokaler, två undersökningsrum, personalrum och lager.
– Det betyder mycket för alla, både för oss som jobbar här i butiken och alla Hultsfredsbor, säger butikschefen Lotta Landqvist.

Annons:

I mitten av maj stängde Synoptik i Hultsfred sin butik på Bryggerigatan för en omfattande renovering och har sedan dess haft den gamla blomsteraffären som tillfällig lokal.

Drygt tre månader senare finns Synoptiks mest toppmoderna butik i Hultsfred och på onsdagen nyöppnade butiken efter totalrenoveringen. 

– Det är jätteroligt, framför allt för att det är dubbelt så stora lokaler. Att det tog längre tid än vad det skulle gör inte så mycket eftersom vi hade en tillfällig lokal och det funkade tack vare att det var sommar och mindre att göra, säger Lotta Landqvist. 

"Stått på varandra"

Synoptik har fått utbyggda lokaler då bankvalvet, som har funnits bakom butiken, har tagits bort och lett till viktigt utrymme för Synoptik. 

– Vi har tjatat om denna renovering under lång tid då vi har saknat personalutrymme och ökat ganska mycket sedan jag började i butiken 2003. Tidigare har vi i stort sett stått på varandra, vi har sexdubblat omsättningen och ökat personalstyrkan. Nu har vi fått personalutrymme, lager och två ljudisolerade synundersökningsrum som är handikappanpassade där vi kan ta bort stolen och ställa dit en rullstol. Sådana förändringar gör otroligt mycket, säger Lotta Landqvist och fortsätter:

– Den stora skillnaden är annars att det blir mer privat med undersökningarna. Man sitter inte bland alla andra kunder som man kunde göra tidigare. 

Flera butiker i Hultsfred har och kommer slåss igen under året men Synoptik går riktigt bra i Hultsfred. 

– Bara att någon satsar så mycket pengar i lilla Hultsfred innebär att folk ser att det finns butiker som satsar även om många lägger ner. Synoptik har satsat och vi har gått uppåt hela tiden så vi kommer fortsätta öka. 

"Så mycket större"

På tisdagskvällen satt Synoptiks personal ner med de ansvariga byggarna och det är en efterlängtad renovering som blir verklighet på orten. 

– Det är så mycket större jämfört med hur vi har haft det. Vi är jätteglada. Det är efterlängtat och en jättesatsning som Synoptik gör. Allt är totalrenoverat och totalombyggt. 

Det är fem personer som jobbar på Synoptik i Hultsfred och en av dem är en optikerstudent, som jobbar i butiken på helgerna.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt