Annons:

Kristdemokraten kritisk mot kommunikationen:

Kristdemokraten Jimmy Loord är kritisk mot kommunikationen kring vaccineringen och restriktionerna. Foto: Simon Henriksson

Kristdemokraten kritisk mot kommunikationen: "Går inte ihop"

Det saknas tydlig kommunikation inför borttagandet av restriktioner. Det menar kristdemokraten Jimmy Loord.
– Jag är inte ensam om att uppleva att det inte går ihop, säger regionrådet.

Annons:

Den 29 september försvinner en lång rad av restriktioner i hela Sverige. I princip blir det en återgång till livet som vi hade förut – med möjlighet till fullsatta läktare, konserter och nattklubbar. 

Jimmy Loord, regionråd för Kristdemokraterna, anser att det saknas tydlig kommunikation. 

– Regionens tillförordnade smittskyddsläkare kallade nyligen beslutet för olyckligt och varnade för att en stor del av länets befolkning, i synnerhet de yngre, ännu inte är vaccinerade. Samtidigt går regionen ut med information om att vaccinationstäckningen är god inför samhällets återöppnande. Jag är inte ensam om att uppleva att detta inte går ihop, säger Jimmy Loord i ett pressmeddelande. 

Staffan Sylvan, som är tillförordnad smittskyddsläkare i regionen, sa så här till vår tidning i slutet av förra veckan:

– Det värsta är att budskapet som det här sänder ut är att man kan tro att pandemin är över. Det är den verkligen inte. Vi har fortsatt smittspridning och stora grupper som inte är vaccinerade. Det är inte rätt läge.

"Klart olyckliga"

Då var det endast sex procent av 16-18-åringarna som fått båda doserna. Samtidigt har regionen påpekat att 65,7 procent av samma åldersgrupp anntingen har fått första dosen eller bokat tid för den. 

– Där den ene vill påvisa en risk vill den andra sprida optimism. Sådana här statistiska hårklyverier måste undvikas. De gör ingen klokare. Kommunikationen måste vara tydlig och ha ett genomtänkt budskap. Ska vi som region kunna undvika ökad smittspridning när restriktionerna tas bort måste vi ha medborgarna med oss. De här dubbla budskapen är därför klart olyckliga, säger Jimmy Loord. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt