Annons:

Nyväckt motion om fler laddstolpar till elbilar i kommunen

Mikael Lång (S) har tillsammans med Tomas Lockström författat en motion om att satsa på fler laddstolpar till elbilar i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Nyväckt motion om fler laddstolpar till elbilar i kommunen

De socialdemokratiska fullmäktigeledamöterna Mikael Lång och Tomas Lockström tar i en nyväckt motion upp förslaget om att öka infrastruktur för laddstolpar till elbilar. 

Annons:

Det finns i dagsläget cirka tio offentliga laddstolpar i Hultsfreds kommun och majoriteten finns i Hultsfred. S-politikerna Mikael Lång och Tomas Lockström tycker inte att det är tillräckligt för att täcka elbilisternas behov. 

”Då antalet elbilar och laddhybrider ökar behövs det fler laddstolpar och inte bara i Hultsfred utan även i alla kommunens tätorter. Även vid Hultsfreds Bostäders lägenheter ska det finnas möjlighet att tanka el. Kommunens ansvar är inte att leverera el via laddstolpar utan att möjliggöra platser där laddstolpar kan placeras genom avtal med operatörer som tillhandahåller laddstolpar”, skriver Mikael Lång och Tomas Lockström, båda S. 

Politikernas förslag är att kommunen tar fram en laddstationsstrategi i hopp om att säkra elladdning på alla orter i kommunen och skyndsamt jobbar fram strategin med Hultsfreds Bostäder. De ser också att budgetberedningen tar hänsyn till frågan och att kommunstyrelsen bereder frågan. 

Motionen har lämnats in till kvällens fullmäktigesammanträde. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt