Annons:

KD-politikerns besvikelse:

KD-politikern Monica Bergh undrar vad som har hänt med hennes motion om förmånscykel till Hultsfreds kommuns medarbetare. Foto: Kristdemokraterna

KD-politikerns besvikelse: "Vad har hänt med min motion?"

Kristdemokraten Monica Bergh är besviken. Hon frågar kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun vad som har hänt med hennes motion om förmånscykel till kommunens anställda.

Annons:

I måndags tog landstingssturelsen beslut om att landstingsantällda kan hyra en cykel och göra det som en förmån med bruttolöneavdrag.

Nu reagerar Monica Bergh (KD) och ställer en fråga till kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun.

– Vad har hänt med min motion om förmånscykel till kommunens anställda? Kalmar läns landsting tog beslut om att ge sina anställda den här förmånen, är det inte då dags att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att ge Hultsfreds kommuns anställda den förmånen, säger Monica Bergh, ledamot för KD i kommunfullmäktigem och lägger till:

– Jag tror att detta skulle främja både hälsa och miljö, att kunna skaffa sig en bra cykel. El eller en vanlig cykel är upp till var och en. En cykel kostar i dag en del, alla prioriterar kanske inte detta om man har en ansträngd ekonomi. ¨

Hon hoppas att kommunstyrelsen tar upp frågan och ger ett positivt svar.

– Detta är väl i linje med vår hälsopolicy i kommunen att vi ska röra på oss mer, skriver hon i sin skrivelse. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt