Annons:

Målilla vill hitta energin igen när rutinerade laget gästar i kväll

Dags för nytt måljubel för Målilla bandy när man tar emot IFK Motala i kväll? Foto: Arkivbild

Målilla vill hitta energin igen när rutinerade laget gästar i kväll

Nykomlingen Målilla Bandy har imponerat under säsongsinledningen. I kväll tar man emot IFK Motalas division 1-lag och har chans att haka på topplagen. Men det är lite stökigt i truppen med flera spelare som saknas.

Annons:

Sju poäng på de fem inledande matcherna är spelande tränaren för division 1-nykomlingen Målilla Bandy, Daniel Skoog, nöjd med. Mindre nöjd är han med insatsen senast borta mot Västanfors, som slutade med en 6-3-förlust.

– Där dippade vi och kom inte alls upp i nivå. Annars tycker jag att allt har sett bra ut hittills. Som nykomling är det alltid svårt att veta var man står, men jag tycker nog att det har gått lite över förväntan. Samtidigt är det inget att luta sig mot, för då kan det gå fort åt andra hållet.

Elitserierutin

I kväll väntar elitserielaget IFK Motalas farmarlag hemma på Venhagsvallen. Motala har tre segrar och tre förluster på sina sex matcher, och Skoog förväntar sig en svår uppgift.

– Vi mötte dem på försäsongen i Stinsen Cup och vann med 6-5 efter ett mål i slutsekunderna, så lite koll har vi på dem. De har en bred trupp med en mix av unga välskolade killar och några äldre spelare med rutin från spel med a-laget i elitserien.

Flera spelare saknas

– De spelar med bra fart, så det gäller att vi hittar tillbaka till den energi och vilja som saknades senast. Om vi bara håller ihop det och spelar fokuserat spå tror jag att det kommer se helt annorlunda ut i kväll, säger Daniel Skoog.

I kvällens matchtrupp saknas några namn. Marcus Skoog är sjuk och Erik Langhed har lämnat då han har flyttat tillbaka till Stockholm där han har fått jobb. Saknas gör också de Nässjö-killar som annars kan lånas in.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt