Annons:

Alfred gör succé i Målillas mål: ”Är inte så jätteförvånad”

Alfred Karlsson har gjort en bra säsong så här långt och vaktat målet i Målillas samtliga fyra vinstmatcher. Foto: Målilla Bandy

Alfred gör succé i Målillas mål: ”Är inte så jätteförvånad”

Målilla Bandy har vunnit fyra av sina nio matcher i bandyettan. Synonymt för segermatcherna är att Alfred Karlsson har vaktat målet i samtliga.
– Det är inte bara min förtjänst att vi har vunnit de matcherna. Men jag vet vad jag kan och det tycker jag att jag har visat, säger den 19-årige Målillakillen.

Annons:

Nio matcher in i bandyettan har Joel Johansson och Alfred Karlsson delat på matcherna i Målillas mål. Johansson har stått fem matcher medan Karlsson har fått chansen i fyra. De fyra matcherna har Målilla vunnit. Låt vara att det har varit mot bottenlagen Derby (två gånger) och Borgia samt mittenlaget Stjärnan. I fredags höll Alfred Karlsson dessutom nollan när rödvitt 8-0-besegrade Derby på hemmaplan.

”Känner mig lite ovan”

Alfred Karlsson har annars flera tunga säsonger bakom sig, där han tillhört Vetlanda BK:s juniororganisation och där konkurrensen varit stenhård och speltiden långa stunder uteblivit.

– Jag har inte fått spela så mycket de senaste säsongerna så jag känner mig lite ovan, men det känns bättre för varje match som går, säger Alfred Karlsson.

Helt klart är att Målillakillen, som fortfarande bor kvar i Vetlanda, har tagit steg i moderklubben under den här säsongen.

Är du förvånad över att det har gått så bra?

– Jag är inte så jätteförvånad, men samtidigt tycker jag inte att det har gått så bra heller. Visst, vi har vunnit de matcher jag stått, men det är inte bara min förtjänst. Jag vet vad jag kan och det tycker jag att jag har visat, säger Alfred Karlsson.

Höjer sig på match

Att han har vaktat målet i Målillas samtliga segermatcher så här långt är inget som Alfred Karlsson vill prata så mycket om.

– Man ska inte glömma att det är mot lag som jag tycker att vi ska slå om vi har en bra dag. Och det är som sagt inte bara min förtjänst. Joel (Johansson) har också gjort det väldigt bra när han stått och räddat oss många gånger, till exempel mot Tjust på annandagen (en match som slutade 3-3, reds. anm.).

Vilka tycker du är dina styrkor respektive svagheter som bandymålvakt?

– En styrka är att jag höjer mig på matcher om man jämför med träningar. Så man kan också säga att en svaghet jag har är att jag måste bli bättre på träning och försöka komma upp på samma nivå där som på matcher. Sen tycker jag att jag är rätt bra på att läsa motståndarna, var de tänker skjuta och så. En svaghet jag har är långa utkast.

Reste sig efter premiären

Målilla var rejält nederlagstippat inför säsongen, men har gjort det bra så här långt och är sexa i tabellen med nio inspelade poäng.

– Jag tycker att vi har gjort en bra säsong så här långt. Vi började serien med en lite sämre insats mot Finspång hemma i premiären, men sen reste vi oss och gjorde en av våra bättre insatser i bortamatchen mot Jönköping. Efter den matchen tycker jag att vi har jobbat på och gjort flera bra matcher. Sen ska man inte glömma bort att vi har ett väldigt ungt lag.

Tuff match i dag

I dag står Målilla inför en av de absolut tuffaste uppgifterna i serien då serietvåan Finspångs AIK väntar på bortaplan. Lagen möttes i seriepremiären i mitten av november och då gjorde Målilla en mycket blek insats och föll med 11-2.

Finspång kommer närmast från en 7-3-förlust borta mot Stjärnan i fredags.

– De är säkert revanschsugna efter den förlusten. Samtidigt är vi också det efter premiären mot dem. Vi ska åka till Finspång och göra en bra match och så får vi se hur det går. Det blir i alla fall en tuff match, säger Alfred Karlsson, som får förtroendet i målet även i dag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt