Annons:

Ny sport tar plats i Hultsfred – Korpen bjuder in till nybörjarträning

Korpen i Hultsfred höll i ett prova på-tillfälle för pickleball i lördags och kommer fortsätta med nybörjarträningar i Lindblomshallen på onsdagar. Foto: Privat

Ny sport tar plats i Hultsfred – Korpen bjuder in till nybörjarträning

Korpen i Hultsfred har ett digert program av aktiviteter. Nu utökas utbudet med nya sporten pickleball. 
– Vi vill få in nya grejer i vår repertoar, säger Anders Nilsson, ordförande i Hultsfredskorpen. 

Annons:

Pickleball är en sport som kombinerar tennis, badminton och bordtennis. Två eller fyra spelare använder racket för att träffa en plastboll över nätet. Planens mått och utformning är tagen från badminton och reglerna är förknippade med tennisen.  

– Bollen är som en innebandyboll och det går inte så fort när man spelar. Nätet är knappt en meter högt så det gör att det blir ett enklare spel, säger Anders Nilsson. 

Korpen i Hultsfred anordnade ett prova på-tillfälle för pickleball i Hagadal i lördags. 20 personer kom och testade på att spela på totalt fyra banor i två timmar. 

– Vi vill få in nya grejer i vår repertoar. Korpen ska försöka vara lite i framkant. Sporten har funnits i Sverige i ett par år men den är inte så utbredd än, säger Anders Nilsson. 

Startar upp nybörjarträning

Korpens nästa steg är att de ska starta upp nybörjarträning i pickleball på onsdagskvällar i Lindblomshallen. Träningspassen håller på fram till slutet av april. 

– Sex-åtta av de som var med i lördags har lovat att komma på onsdag. De tyckte att det var roligt och vill fortsätta spela. Vi har för tillfället material för att spela på två banor då kommunen har köpt in två nät, åtta rack och ett antal bollar. Ser vi att vi behöver så ska Korpen köpa in utrustning. Vi törs inte köpa in för mycket på en gång ifall att det inte skulle behövas. 

Hur fick ni i föreningen upp ögonen för denna sport?

– Jag var med Korpen på en träff där de visade upp sporten pickleball. Jag tyckte att det såg väldigt trevligt ut så jag gick en instruktörsutbildning i Nyköping för några veckor sedan. Det är en helt ny sport som vi tar hit och satsar på. Jag lyckades få med mig kommunen till att köpa in nät, bollar och rack. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt