Annons:

Järngäng klarade av tuff utmaning: ”Tävlade mot sig själv”

13 deltagare klarade av treathlon-utmaningen med cykling, kondition och simning i Hagadal. Foto: Privat

Järngäng klarade av tuff utmaning: ”Tävlade mot sig själv”

En och en halv timme kondition, en och en halv timme spinning och 30 minuter simning. Hagadals nya träningspass, treathlon, satte verkligen de 13 deltagarna på prov. 
– Alla kämpade på efter sin egen förmåga och fick utmana sig själv, säger instruktören Kicki Henningsson. 

Annons:

Det blev en triathloninspirerad dag på Hagadal nyligen när Kicki och Alexander Henningsson satsade på en lokal variant som de valde att döpa till treathlon. 

– Det var jag och Alexander (Henningsson) som pratade om att vi skulle försöka göra en rolig grej som skapar en utmaning för varje enskild person, säger Kicki Henningsson. 

Man kan lugnt säga att de 13 deltagarna fick vara med om en riktig utmaning med 90 minuters kondition i form av en hinderbana med korta avbrott för tabata, 90 minuters spinning och 30 minuters simning som avslutning.

– Det var tufft men alla mådde bra efteråt och klarade prövningen på ett bra sätt. Alla kämpade på efter sin egen förmåga och fick utmana sig själv. Ville man ha lite extra så sprang man fortare, körde tyngre på cykeln eller simmade snabbare. Hur vältränad man än var så var det en egen utmaning med hur hårt man ville köra. Man körde det man orkade och sporrades av varandra, säger Kicki Henningsson. 

Flera lediga platser till Vasaloppsspinningen

Var och en gjorde treathlon-utmaningen efter sin egen förmåga och Kicki Henningsson är säker på att träningspasset kommer tillbaka.  

– Alla tyckte att det var roligt så det kommer vi säkert göra om framåt hösten. Det var ett träningspass som varade i tre timmar och 30 timmar så det är klart att många var sega i benen efteråt. 

Precis som tidigare år arrangeras Vasaloppsspinning i Hultsfred och det finns alltjämt flera cyklar som inte är bokade. 

– Jag tror att det är 16 personer anmälda och vi har 23 cyklar så det finns platser kvar. Vasaloppsspinningen är precis som treathlon-utmaningen en rolig grej där man själv väljer hur trött man vill vara. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt