Annons:

Hultsfredssonen föll i comebacken – kritisk till domslutet: ”Övertygad om att vi vann”

Simon Sköld förlorade sin comeback-fight på MMA-scenen och var kritisk till domslutet efteråt. Foto: Erik Simander/Bildbyrån

Hultsfredssonen föll i comebacken – kritisk till domslutet: ”Övertygad om att vi vann”

Hultsfredsbördige MMA-fightern Simon Sköld förlorade sin första fight på över två år och var kritisk till domslutet efter den jämna och tuffa matchen.

Annons:

Simon Skölds MMA-fight mot landsmannen Fernando Flores var till en början inplanerad att arrangeras i november 2020, men den fick ställas in på grund av att Hultsfredsbördige Simon Sköld drabbades av covid–19. 

Sköld och Flores gjorde på sena lördagskvällen upp i en efterlängtad fight under MMA-galan Superior Challenge i Stockholm. Faktum är att det var Skölds första match på över två år, något som till stor del beror på coronapandemin.

”Allting har varit upp-och-ned. Jag har haft uppehåll förut, men då har det mer varit saker som varit i förändring i mitt liv. Nu har det varit hela världen, så det gäller inte bara mig personligen Man har gått som i ett vakuum”, sa han i en intervju med Sportbladet tidigare i veckan. 

Kritisk mot domslutet efter nederlaget

Skölds första match sedan 2019 slutade med en tung förlust efter att ha utkämpat en hård och tuff batalj i tre jämna ronder mot Flores, som domarna tilldelade segern. 

Hultsfredssonen Sköld var minst sagt irriterad på domslutet i Viaplays sändning efter nederlaget och skrev följande i ett inlägg på Instagram på söndagsförmiddagen:

”Vill tacka alla er för allt stöd och pepp ni har gett mig. Igår var det match igen och efter tre ronder så gick matchen till domslut, jag var övertygad om att vi vann med 2–1 i ronder och stor besvikelse när matchen gick åt andra hållet. Jag försökte hålla mig objektiv, gick hem och tittade på matchen för att se vad som faktiskt hände och efter att ha tittat på matchen flera gånger har jag ännu svårare att se hur domarna kunde döma matchen till min nackdel. Nu ska jag ge kroppen några dagars återhämtning innan det är dags att kliva på träningen igen. Återigen, tack för ert stöd. Teamet, ni är bäst”, skriver MMA-fightern Simon Sköld i ett inlägg på sitt Instagramkonto.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt