HFK slog FBSK med klara siffror i cupen

Edna Ganovic blev tvåmålsskytt när Hultsfred slog Frödinge/Brantestad med 4–0. Foto: Stefan Härnström

Hultsfreds FK vann Frödinge/Brantestad SK med 4–0 i dagens Toyota Cup-möte.

– Vi skötte det bra och fick igång spelet som vi vill kunna spela, säger HFK-tränaren Mattias Engqvist.

Edna Ganovic gav HFK ledningen med 1–0 efter tolv minuters spel och satte 2–0 i början av andra halvlek. Malin Rydén fyllde på med 3–0 och Selma Selimovic fastställde slutresultatet till 4–0 med tio minuter kvar av ordinarie tid.

– Det var andra gången på stor plan och det såg bättre ut nu än senaste matchen. Det var en bra insats överlag där vi hade spelare på en del nya positioner. Vi tappade under en period i andra halvlek där vi blev tysta på planen. Frödinge var farliga på fasta situationer, säger HFK-tränaren Mattias Engqvist.

Nöjd trots nederlaget

FBSK-tränaren Daniel Wessman var nöjd med insatsen trots att det blev förlust med 0–4.

– Att vi förlorar med 0–4 speglar inte spelet ute på planen. De var bäst under de 20 första minuterna och vi var bäst fram till halvtid och sen var andra halvlek jämn. Skillnaden var att de skapade fler chanser och utnyttjade dem. De gjorde väl mål på fyra av sju chanser och vi hade två-tre chanser, säger Daniel Wessman och fortsätter:

– Försvarsspelet är jag nöjd med även om vi släpper in fyra mål. Vi hade nya mittbackar till den här matchen. Vi är på rätt väg med mycket och det tar sin tid att få ihop allting.

Alla spelare i HFK får ett stort plus. FBSK:s nykomponerade backlinje med Julia Berg, Evelina Nilsson, Emma Djurstedt och Erika Andersson erhöll beröm.