Annons:

HFK:s mittfältsmotor lägger av:

Sebastian Strömbom har bestämt sig för att sluta spela fotboll och följer inte med Hultsfreds FK upp i division 4. Foto: Ossian Mathiasson

HFK:s mittfältsmotor lägger av: "Vill få tid till andra saker"

Hultsfreds FK har drabbats av ett tungt avbräck inför nykomlingssäsongen i division 4. Mittfältsmotorn Sebastian Strömbom lägger av. 
– Det stämmer. Jag har för avsikt att inte spela fotboll den här säsongen, säger han. 

Annons:

Hultsfreds FK hade ett lyckat fjolår och tog hem seriesegern i division 5, sex poäng före IFK Västervik och Tjust IF FF. 

Nu är HFK tillbaka i division 4 och får sikta in sig på att möta lag från Höglandet och Jönköping. 

Ett tungt tapp för HFK är att Sebastian Strömbom, nyckelspelare på det centrala mittfältet, bestämt sig för att lägga av och inte följa med laget upp i seriesystemet. 

– Jag sa redan i september till att jag behöver varva ner. Jag har så himla mycket att göra och lite för mycket intressen för mitt eget bästa. Det är jakt och fiske och att jag är väldigt mycket ute i skogen. Jag testar och lägger fotbollen åt sidan och får se om jag klarar av det. Jag vill få tid till andra saker och nu när HFK gick upp i division 4 blir det mer tid och längre resor på helgerna, säger Sebastian Strömbom. 

"Alltid gillat försäsongen"

Sebastian Strömbom har varit en av HFK:s bästa spelare de senaste åren och hans tanke är att inte spela fotboll 2023.

– Jag känner redan nu att det kommer bli tufft eftersom jag alltid har gillat försäsongen och ta slut på mig själv. Det jag kommer sakna mest är tugget i omklädningsrummet. Det är inte många som tror att jag kommer kunna hålla mig ifrån fotbollen med tanke på att jag inte kan sitta still. 

Vad tror du om HFK:s chanser som nykomling i division 4?

– De yngre killarna har blivit ett år äldre, har viljan och kommer på varje träning. Det kommer de långt på. Alexander (Gustafsson) och Rasmus (Samuelsson är starka nyförvärv. Det vore kul om de kan få ihop det och jag tror att det kan bli bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt