Annons:

Första KM-turneringen sedan 90-talet – Lojal pekas ut som klar favorit

SK Lojal pekas ut som klar favorit när KM i futsal arrangeras i Hultsfreds kommun för första gången sedan 90-talet. Foto: Ossian Mathiasson

Första KM-turneringen sedan 90-talet – Lojal pekas ut som klar favorit

För första gången sedan 90-talet spelas ett kommunmästerskap i futsal i Hultsfreds kommun. Arrangörsklubben Hultsfreds FK deltar tillsammans med tre andra lag. Vår tidning har pejlat läget med de fyra lagen som gör upp om titeln. 

Annons:

I morgon (lördag) spelas ett kommunmästerskap i futsal för herrar i Hagadals sporthall. Det blir dock en avskalad variant första året. Varken IF Hebe, Mörlunda GIF och Virserums SGF kommer till spel. 

Därmed blir det HFK, SK Lojal, Järnforsens AIK och Målilla GoIF som gör upp om den första KM-titeln. 

Vår tidning har varit i kontakt med de fyra lagens inför lördagens turnering.

Anders Larsson, huvudtränare i Hultsfreds FK: 

Hur är ditt lags futsalform?

– Jag ska vara ärlig och säga att vi inte har spelat någon futsal alls. Jag själv är inte förtjust i futsal och har aldrig varit, sedan är det klart att vi ska vara med när vi själva arrangerar turneringen. Vi har inte haft en enda futsalträning utan vi spelade fyra mot fyra i fotbollstältet i går och det är väl så nära futsal vi kan komma. 

Vad är er målsättning?

– Jag har inte målat upp någon målsättning. Jag har tagit ut tio spelare – åtta utespelare och två målvakter – och ställt över resten. Vi gör det som ett trevligt avbrott och som en rolig grej i försäsongen. Vi kör en tuff försäsong. Jag är av den naturen att jag tror att ju bättre tränad man är fysiskt desto bättre går det i serien. 

Vilket lag vinner KM?

– Jag har så dålig koll på fotbollen åt det här hållet. Enligt mig borde Lojal vara favorit. De har den typen av spelare som gillar att kladda på bollen lite extra och är duktiga på små ytor. Jag lägger den bollen i famnen på Viktor (Gimolli). 

Vilka spelare ska man hålla koll på i ditt lag?

– Jag kan inte namnen på alla spelare än, men visst är det några yngre grabbar som ser bra ut. Problemet är att de gillar att kladda på bollen. På varje träning och i varje spelmoment är det två tillslag som gäller, allt över det är förbjudet. Jag kan hoppas att spelarna kan visa att vi spelar på det sätt som vi har tränat på. 


Roger Rönnlund, huvudtränare i Målilla GoIF: 

Hur är ditt lags futsalform?

– Vi har bara gjort en futsalträning i Lindblomshallen så det är svårt att säga. Vi ser det som en rolig grej och det är roligt att HFK anordnar turneringen. 

Vad är er målsättning?

– Vi har ingen målsättning. Det är en rolig grej att vara med på. Vi har ett ungt lag och vi får se hur det går. Vi har pratat mycket om att vi inte ska ha för höga förväntningar utan köra på, ha roligt och försöka vinna matcherna. 

Vilket lag vinner KM?

– Det finns väl bara ett lag och det är Lojal. Jag antar att de flesta säger det. Alla spelare i deras lag är tekniskt lagda och jag gissar på att de har tränat mer futsal och gillar det mer än vad resten av lagen gör. Sedan ska det spelas om det och man vet aldrig vad som händer i en match på 20 minuter. 

Vilka spelare ska man hålla koll på i ditt lag?

– Svårt att säga eftersom vi bara tränat inomhus en gång. Det är jämnt mellan allihopa. Filip (Lagergren) är en spelare som kan göra det lilla extra om han vill. Simon Johansson i målet blir också viktig.

Albin Moberg, huvudtränare i Järnforsens AIK: 

Hur är ditt lags futsalform?

– Formen är ett oskrivet blad, men vi har många spelare som är kvicka och rappa. Det blir spännande att se hur det går för oss. Sedan säsongen tog slut har vi bara tränat i sporthallen i Järnforsen och det känns som att vi har bäst träningsnärvaro genom att hålla oss på hemmaplan. 

Vad är er målsättning?

– Vi har ingen målsättning. Vi ska ha kul och det är en rolig grej att bryta av med. Resultatmässigt är det inget som anses viktigt, sedan är det klart att det är roligare ju bättre det går. 

Vilket lag vinner KM?

– Jag säger Lojal som alla andra lär säga. Jag vågar inte sticka ut hakan och säga något annat lag. De är tekniskt skickliga och har förmodligen de bästa kvaliteterna rent individuellt. 

Vilka spelare ska man hålla koll på i ditt lag?

– Tom Frödeberg är alltid rolig att kolla på. Alfred Andersson har sett bra ut på träningarna inomhus. Amar Selimovic och Meron Abraham är yngre killar som har haft hög träningsnärvaro och sett pigga och hungriga ut.

Viktor Gimolli, huvudtränare i SK Lojal: 

Hur är ditt lags futsalform?

– Jag antar att den är hyfsat bra eftersom vi har haft några inomhusträningar. Många grabbar har hållit igång och spelat nattfotbollsturneringar, men det är inte med Lojal. Vi har sedan slutet av november bara en inomhusträning i veckan och går ut på konstgräs från och med nästa vecka.

Vad är er målsättning?

– Det är självklart att vi vill vinna. Vi vet att vi har ett bra lag med tekniska spelare, men det är en helt annan sport när man spelar inomhus. Jag själv är inte lika taktisk inomhus så man får hålla sig till de simpla grejerna. 

Vilket lag vinner KM?

– Vi ska nog vara favoriter, men man vill inte sätta den pressen på sig själv. Jag tror att vi kommer vara med där och nosa och kanske vinna, men alla lag kan slå alla. Det känns som att vi har så pass bra lag att vi ska vara med i finalen och sedan kan allting hända i en final. 

Vilka spelare ska man hålla koll på i ditt lag?

– Vi har många tekniska spelare och det är inte bara en eller två spelare. Ayman (Abualhala), Jetmir (Shehi), Gzim (Gelici), Mahmood (Al Hasson), Vladimir (Radak) och Deart (Agushi) är duktiga. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt