Annons:

Stora frågan i Mörlunda inför premiären: Vem ska göra målen?

Mörlunda spelar sin premiärmatch i division sex på torsdagskvällen. Foto: Mörlunda GIF

Stora frågan i Mörlunda inför premiären: Vem ska göra målen?

På torsdagskvällen inleder Mörlunda GIF division sex med hemmamatch mot Krokstorp. Den stora frågan inför premiären och säsongen i stort är given. Vem ska egentligen göra målen?
– Vi har ingen given målskytt just nu, konstaterar tränaren Joakim Blomberg och lyfter istället fram två duktiga tonåringar.

Annons:

Förra säsongen hade Mörlunda bara Krokstorp och Långemåla efter sig i division sex-tabellen.

– Målsättningen i år är att komma bättre placerade än förra året i alla fall. Det blir viktigt för oss att få grunderna i spelet att hänga med hela säsongen. Helt enkelt att vi spelar efter den uppsatta spelidén. Gör vi det vi pratat om kommer det att gå bra, men börjar vi flaxa iväg och ta egna initiativ kommer det att bli svårare. I träningsmatcherna har vi tullat lite på de enkla grejerna och tagit egna initiativ. Nu måste vi komma ihop och göra det som ett lag, säger Joakim Blomberg.

Två skickliga tonåringar

Och så var det den lilla detaljen med målskyttet. Läget i den frågan förbättrades inte när Abdullah Al Hariri lämnade för spel med Virserums SGF nyligen.

Så, vem ska göra målen?

– Ja, det är den lilla frågan. Vi har ingen given målskytt just nu. Vi har en duktig ungdom i Charlie Adolfsson (född 2009) som säkert kommer att få chansen i många matcher. Han är forward, men vi kan givetvis inte förlita oss på att en så ung kille ska göra massa mål.

I nästa andetag nämner Joakim Blomberg Jannik Karger, som är född 2010.

– Jannik är en multitalang. En väldigt teknisk spelare. Jag har aldrig sett någon i den åldern med den tekniken och blicken som han har. Han är lite liten, men får han växa på sig lite är han ett ämne som kan spela långt över division sex i framtiden. Ligger han i och tränar är det också en spelare som vi kommer ge chansen under säsongen.

Danielsson tillbaka i spel

Vad talar då för att Mörlunda ska placera sig bättre än förra året?

– Att vi har fått spela ihop oss ett år till och att Herman Danielsson är tillbaka i spel efter sin skada. Han skadade sig under vårsäsongen förra året och det gjorde att vi tappade vår spelmotor och vårt rivjärn. Sett till skadan är han tillbaka fullt ut nu, men på grund av sitt jobb har han inte kunnat träna så mycket. Sen är Gustav Lindqvist hemma till i alla fall efter sommaren. Han blir ett väldigt bra tillskott för oss.

Ett av Mörlundas fokus ligger på att utveckla sina unga spelare.

– Truppen har blivit väldigt ung eftersom en del spelare har gått tillbaka till Virserum. Vi har istället fyllt på med 14-15-åringar från de egna leden. Jag tror att de kan ta stora kliv under året och jag hoppas att de kan växa in i det och vara en bidragande orsak till att vi kan bli bättre i år.

Premiären spelas alltså hemma mot Krokstorp på torsdagskvällen.

– Jag tror att det blir en jämn match. Jag har hört att Krokstorp har fått in några nya spelare så jag tror att de är lite starkare än förra året, säger Joakim Blomberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt