Annons:

Lokal fotbollsklubb kämpar för att behålla tränaren

IF Hebe spelar division 5-fotboll även nästa säsong.
Nu jobbar sportgruppen för att behålla tränaren Jerker Einarsson.
– Vi gör allt som står i vår makt för att han ska fortsätta hos oss, säger Ulf Ståhlgren, som klev in i sportgruppen inför säsongen 2017.

Annons:

Efter säsongen 2016 kände Ulf Ståhlgren att han hade gjort sitt som tränare efter sex raka säsonger vid sidlinjen i Hebe.

Han steg åt sidan och klev i stället in i klubbens nya sportgrupp.

Under 2016 hade han Jerker Einarsson som spelande tränare och den meriterade skyttekungen, som har en mycket diger meritlista och har spelat i klubbar som Myresjö IF, Vetlanda FF och Hultsfreds FK, ledde Hebe till förnyat division 5-kontrakt i höstas.

Nu jobbar klubben för att förlänga hans kontrakt med moderklubben.

– Jag vet att flera andra klubbar är på honom men vi hoppas att han stannar. Vi gör allt som står i vår makt för att behålla honom. Han är viktig för vårt lag och har många bra fotbollsidéer. Det var han som såg till att vi verkligen satte försvarsspelet i år, säger Ulf Ståhlgren.

"Har spelare på väg in"

Ulf Ståhlgren sticker inte under stolen med att han verkligen vill behålla honom i Hebe och att han ser förlängningen av honom som den viktigaste pusselbiten inför säsongen 2018.

– Vi har kanske några intressanta spelare på väg in men så länge vi inte har någon tränare klar så har vi inget att erbjuda. Kan vi bara sy ihop allt med Jerker så ser det bra ut. Tackar han nej så har vi inget annat alternativ, säger han.

Hur ser det ut i truppen i övrigt?

– Vi har börjat snacka med spelarna i dagens trupp och jag hoppas och tror att stommen blir kvar.

I dagsläget är det ingen spelare som har sagt att de ska lämna föreningen, enligt Ståhlgren.

– Det stämmer, men det är många av killarna som klubbar rycker i. De provtränar lite överallt och det är helt okej, de måste få känna hur det är på andra ställen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt