Annons:

HFK upp i serieledning – avgjorde med tio minuter kvar

John Svensson blev stor matchvinnare för Hultfred i dag. Foto: Jakob Karlsson

HFK upp i serieledning – avgjorde med tio minuter kvar

Det börjar se väldigt ljust ut för Hultsfreds FK. Efter 2–1 hemma mot Hossmo i dag gick de grönvita upp i en åtminstone tillfällig serieledning.
– Vi ska vara med där uppe, slår Jerker Einarsson fast.

Annons:

I den extremt jämna division fyra-serien är HFK på god väg mot något riktigt lovande. I dag kom en ny seger – och för tredje gången i år lyckade man förvandla underläge tillt tre poäng.

– Det är alltid skönt att vända underläge till 2–1 och när det blir så mycket krig och inställning blir man extra glad när det blir tre pinnar, säger Einarsson.

Hossmo, som ledde serien före matchen, var i ledningen efter den första halvleken. Målet kom efter en omställning. Spelmässigt var det HFK som i alla fall inledde piggast – men man mattades av något efter hand.

– Vi sätter en bra press på dem i 20 minuter, men sedan orkade vi inte riktigt hålla det uppe och de får in lite bollar på mittfältet och då gör de 1–0 på en spelvändning. Vi skapade mycket och deras målvakter gjorde lite räddningar.

 Svensson avgjorde 

Efter paus kom HFK ut starkare och fick en tidig kvittering genom Oskar Karlsson. Matchen stod sedan och vägde länge innan John Svensson klev fram och klämde dit en frispark med tio minuter kvar.

– John är smart och får den på mål. Deras målvakt är där, men lyckas inte hålla bollen.

I slutskedet tryckte Hossmo på för en kvittering – men HFK lyckades rida ut stormen.

– Vi har fått in en jäkla moral och orkar mer än motståndarna, det är det vi vinner på. Vi är väldigt riviga och ger dem inte en lugn stund. Sett över 90 tycker jag att det var rättvist. Vi är hetare än dem i närkampsspelet och vinner alla dueller.

 Stark centrallinje

Hultsfreds centrallinje var matchens giganter. Mittbackarna Pierre Fransson och Alexander Gustavsson vann det mesta och det gjorde även Christopher Einarsson och Sebastian Strömbom på innermittfältet.

I den mycket jämna tabellen ligger HFK nu allra högst upp.

– Förhoppningen är att vara uppe. Det finns inget strykgäng i serien och det gäller att hitta det man är bra på i varje match. Vi måste ha samma inställning varje match.  

Fotnot: Här kan du läsa om seriekonkurrenten Tunas match. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt