Annons:

Einarssons ord efter avskedet:

Jerker Einarsson har gjort sin sista match som tränare för Hultsfreds FK. Foto: Jakob Karlsson

Einarssons ord efter avskedet: "Inte jag som har slängt in handduken"

Tre poäng på 13 matcher och en jumboplats i division 4. Det innebär att Jerker Einarsson nu får sparken från Hultsfreds FK.
– Det är inte jag som har slängt in handduken, jag har kämpat på och gjort mitt bästa. Vill klubben göra förändring så får de ta beslutet och nu har de gjort det, säger han till Dagens Hultsfred.

Annons:

Hultsfreds FK har haft en blytung vår i division 4 och är jumbo i tabellen. Nu väljer man att sparka huvudtränaren Jerker Einarsson och ersätta honom med Jan Olsson, ett välkänt ansikte i HFK-kretsar. 

Klubben väljer att agera för att få till en förändring och i går kväll fick Jerker Einarsson beskedet att klubben väljer att avsluta kontraktet med honom. 

– Jag har bara väntat på att bomben skulle slå ner. Jag har inte tagit något beslut. Det är HFK som har velat få till en förändring, säger tränaren Jerker Einarsson. 

"Förstod att något var på gång"

När Hultsfred förlorade med 1–3 borta mot Stensjön i fredags hade Einarsson på känn att det var sista chansen eller att det redan var för sent. 

– Vi hade träning på onsdagskvällen samtidigt som klubben hade utskottsmöte så jag förstod att något var på gång. I går åkte jag till Hultsfred på ett möte och jag var inställd på vad de skulle säga, säger Einarsson. 

Hultsfred är toksist i fyran och sitter i en riktig rävsax inför höstsäsongen. Einarsson är nöjd med vad han har gjort under sin tid i HFK även om årets säsong har varit kämpig. 

– Det är aldrig kul när man får kämpa som vi har gjort men jag har gjort det bästa jag kan. Det är tråkigt att vi har förlorat så mycket spelare, det är det stora problemet. Jag känner igen det från tiden i Hebe, det var likadant där. Vi hade ett jättebra lag första året och därefter tappade vi spelare, säger Einarsson och fortsätter:

– Det blir problem när man tränar lag på lägre division, det finns inga kontrakt på spelarna som gör att man kan binda dem. Som förening så måste man bestämma sig om man vill gå upp i seriesystemet och börja kontraktera spelarna, då vet man vad man har. Men det är inte helt enkelt. 

"De tänker helt rätt"

Nu ska Einarsson gå på semester från fotbollen på obestämd framtid. 

– Samtidigt är det tungt att lämna, jag känner att jag har haft förtroende från spelarna hela vägen. Hade jag själv känt att jag misslyckats så hade jag valt att gå för länge sedan. Jag hade ett 1+1-kontrakt och chansen att jag skulle stanna nästa år var kanske inte så stor. Då kände de säkert att de kunde göra en förändring redan nu och få in en positiv känsla i laget. De tänker helt rätt, det är helt normalt. Det är inga hard feelings från min sida. Jag har försökt att kämpa på och tycker om grabbarna.  

Vad tror du om fortsättningen för HFK?

– Vi har visat att vi är heta när vi spelar fotboll och löper, då skapar vi mycket chanser. Många lag har haft problem med oss i början av matcherna men vi har haft en tendens att lägga ner i andra. Vi har haft oflyt men vi har också skapat mycket chanser och när de börjar sitta så kan man få ettan och tvåan. Det går att vända på det men då måste hela laget tro på det. Jag håller tummarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt