Annons:

Målilla fick slita för nionde segern – Johansson klev fram

Målillas Henrik Johansson blev matchvinnare med sina två mål mot Tuna Södra. Foto: Linus Johansson

Målilla fick slita för nionde segern – Johansson klev fram

Målillas sanslösa segersvit förlängdes till nio matcher i kväll. Men det satt mycket hårt åt. Tuna Södra sålde sig väldigt dyrt på Målilla IP. Matchen avgjorde med kvarten kvar då Henrik Johansson sköt sitt andra mål för dagen.

Annons:

Målilla tog tre nya poäng i toppstriden – men det blev en mycket tuff match hemma mot Tuna Södra i afton.

– De matade på långa bollar och krigade på riktigt bra. Vi gjorde ingen toppmatch och hade svårt att skapa hundraprocentiga lägen, säger tränaren Nicklas Karlsson Hägg.

Hemmalaget inledde väldigt starkt, men fick inte hål på bortakeepern. I stället lyckades Tuna Södra, helt ologiskt ta ledningen. Kort före paus kvitterade Henrik Johansson.

"Det som avgör"

Samme Johansson blev matchvinnare med kvarten kvar. Målilla fick en frispark som Johansson utnyttjade med ett placerat skott längs med marken.

– Det är viktigt att ha en sådan målskytt, det är det som avgör i dag, säger Karlsson Hägg.

Målilla leder serien fem poäng före Rödsle och har inte tappat en enda poäng hittills. Nästa vecka väntar just Rödsle på hemmaplan.

– Nu har vi mött alla lag och vi känns lite starkare och har ett bra självförtroende. Det är bara uppåt och det blir en rolig match mot Rödsle nästa vecka, säger Karlsson Hägg som tyckte att det var en jämn laginsats i kväll.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt