Annons:

Viktigt skede i kvalet för HFK: ”Krävs vilja och stort engagemang”

Frida Pöder ser fram emot det fortsatta kvalspelet.

Viktigt skede i kvalet för HFK: ”Krävs vilja och stort engagemang”

Hultsfreds FK fick en pangstart i kvalspelet. I dag kan laget ta ett jättekliv mot spel i division två nästa säsong.
– Det krävs vilja och ett stort engagemang från hela laget, säger nyckelspelaren Frida Pöder inför hemmamatchen mot Kristianopels GoIF.

Annons:

HFK saknade flera viktiga spelare i kvalpremiären mot Egnahem, men gjorde en stark insats och vann med 1-0.

– Jag är stolt och imponerad av vår insats. De yngre tjejerna skötte det utmärkt. Samtidigt fick några av oss andra byta position och gilla läget. Hela matchen tyder på att hjärta och vilja slår det mesta, säger Frida Pöder.

”Nervös, men peppad”

I den andra matchen förra helgen vann Kristianopel med 5-3 hemma mot Grimslöv. I dag tar HFK emot just Kristianopel och nästa helg avslutas kvalet med ytterligare en hemmamatch, den gången mot Grimslöv.

Hur går tankarna inför dagens match?

– Jag är nervös, men peppad. Det ska bli roligt att än en gång inta planen med full fokus och höga nerver, framförallt eftersom det gäller så mycket.

Vad krävs för en ny seger?

– Det krävs återigen vilja och ett stort engagemang från hela laget. Vi måste ligga rätt i våra positioner, hålla tätt i försvaret och sätta våra chanser.

Inte pratat med VIF

I skrivande stund har inte Hultsfreds FK lämnat besked över huruvida man är intresserade av att gå upp i division två. Frida Pöder säger så här:

– Jag spelar alltid för att vinna och strävar efter att ligga så högt i seriesystemet som möjligt. Om vi inte skulle få ihop till elva spelare blir det ju såklart svårt... Men om truppen skulle vara intakt ser jag ingen anledning till att inte gå upp i division två.

Frida Pöder har gjort en stark säsong och blev tvåa i seriens skytteliga med 21 fullträffar. Det ryktas att Vimmerby IF har intresse av henne.

Hur går dina tankar inför framtiden?

– Framtiden är oviss. Jag trivs bra i HFK i nuläget och vad som händer i framtiden beror helt på hur kvalet slutar och vad jag känner för när säsongen nått sitt slut. Jag har inte haft någon kontakt med VIF och lämnar det där tills vidare, säger Frida Pöder.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt