Annons:

Serieledande Hultsfreds HF körde över motståndet – gjorde 50 mål

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Serieledande Hultsfreds HF körde över motståndet – gjorde 50 mål

Serieledande Hultsfreds HF ångar på i handbollstrean. På lördagen gjorde man hela 50 mål på stackars tabellfemman Katrineholms HF hemma i Hagadal.

Annons:

Efter tre minuters spel ledde Hultsfreds HF lördagens hemmamatch i handbollstrean mot tabellfemman Katrineholms AIK med 3-0.

Fem minuter senare var ställningen 7-1, och matchen avgjord. De resterna 43 minuterna blev en behaglig promenad i parken och slutresultatet skrevs till hela 50-24.

"Tar steg under säsongen"

– Vi kanske inte spelade på vår topp, men gjorde det ändå bra. Motståndet var ganska svagt, men jag är glad att se att vi inte bara ställde ut skorna, utan verkligen jobbade och sprang. Det har vi dragit lärdom av från tidigare matcher mot lite sämre lag, säger tränaren Andreas Sundqvist.

– Kul också att se att vi verkligen tar steg under säsongen. Vi har många talangfulla spelare som är individuellt skickliga och väl skolade, så vi har jobbat mycket med tajming och samspel under säsongen. Det börjar ge utdelning, säger Christoffer Sundqvist.

Befäster serieledningen

Oskar Andersson blev utsedd till matchens lirare, vilket inte alls var oförtjänt, men det var många spelare i HHF som var bra denna lördag.

I och med segern (HHF:s fjärde på de fyra spelade matcherna) befäster man serieledningen. Laget har en poäng mer än Finspång och Vadstena, och har även en match mindre spelad än dessa båda lag.

Nästa match för Hultsfreds HF spelas borta mot Norrköpings HK B om två veckor.

 

 

 

Fakta

Hultsfreds HF- Katrineholms AIK 50-24 (23-11)

HHF:s målskyttar: Axel Andersson Landholm 10, Gustav Föghner 9, Oskar Andersson 9, Elias Andersson Landholm 9, Christoffer Sundqvist 7, Erik Örnros 3, Tobias Stridh, Oliver Pihl, Mahmed Abdi Ali.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt