Annons:

Innebandyn gör comeback på orten efter många års uppehåll – huvudtränare saknas

Sebastian Idemark, Albin Lord och Christofer Sakshaug har sett till att innebandyn är tillbaka i Virserum. Herrlaget premiärspelar mot Forserums b-lag på fredag kväll. Foto: Virserums SGF

Innebandyn gör comeback på orten efter många års uppehåll – huvudtränare saknas

Det har inte spelats seniorinnebandy i Virserum på många år. Nu är sporten tillbaka i Virserums SGF:s repertoar – och premiären i division 4 knackar på dörren. 
– Vi har kommit till den punkten nu och det känns spännande, säger initiativtagaren Albin Lord. 

Annons:

Virserums SGF är starkt förknippade med fotboll och ishockey och nu har klubben återstartat innebandysektionen som inte har varit igång sedan mitten av 2010-talet.

Det blir ett herrlag i division 4 som klubben ställer på benen under comebacksäsongen. Många pusselbitar har fallit på plats de senaste månaderna och Smålands innebandyförbund beviljade klubbens serieansökan i maj. 

Initiativtagaren Albin Lord ser fram emot vad årets säsong ska ge.  

– Det är det här vi har jobbat för sedan i våras. Nu är det äntligen dags och nu börjar den roliga biten när serien kommer igång. Vi har hållit igång och tränat i två månader och det är förmodligen längre än vad alla andra lag har gjort, säger Albin Lord.

Står utan huvudtränare

VSGF körde en kickoffdag med internmatch för att komma i matchform i helgen. Truppen består just nu av två-tre målvakter och 19 utespelare – men ingen huvudtränare.

– Vi har varit på jakt efter huvudtränare i tämligen många månader nu. Vi hade en som var tilltänkt för rollen, men det blev inte så. Vi har därefter varit i kontakt med ett tiotal olika tränare som vi har velat ha. Det är svårt i och med att vi är ett lag som inte har existerat tidigare och jag vet inte vad andra lag kan erbjuda vad gäller ekonomisk ersättning, säger Albin Lord. 

Pontus Randver kommer vara assisterande tränare och Peder Svensson fungera som både tränare och spelare. Lord berättar att de fortfarande letar efter en huvudtränare. 

– När serien väl kommer igång och folk ser att innebandyn är tillbaka så tror vi att det är mycket lättare att göra klart med en huvudtränare, säger Lord. 

VSGF gör skillnad på sportsliga mål och klubbens mål inför comebacksäsongen. 

– Som klubb handlar det om att bygga en stabil grund inom föreningen och väcka innebandyintresset i Virserum igen. Förhoppningen är att framöver starta både ungdoms- och damlagsverksamhet, säger han och fortsätter: 

– Vad gäller sportsliga mål har vi ingen aning om var vi står, men vi kommer göra precis allt vi kan och slita järnet för att sno åt oss poäng. Vi hoppas på att vi kan hamna en bit upp i tabellen. Det finns flera kompetenta lag i serien så vi får se var vi slutar i vår. 

Han får bära kaptensbindeln

Premiären spelas borta mot Forserums IF:s b-lag på fredag kväll. 

– Jag har aldrig mött dem tidigare och vad jag har tolkat det som så är det första gången som de har ett b-lag för herrar. Vi lär möta ett skolat innebandylag, men vi kommer åka dit och försöka spela efter vår gameplan. 

Vad kan du berätta om ert spelsätt?

– Det är svårt att beskriva. Vi har många spelare i truppen som kommer från ishockeyn och det är ett tänk som vi kommer använda oss av. Om man möter ett skolat innebandylag kan det vara mycket snurr och 25 000 passningar medan hockeyn är mer rak i sitt spel. Vi ska spela rakt och enkelt, sedan kan jag inte riktigt gå in på resten. 

25-årige Virserumskillen Alexander Idemark har utsetts till lagkapten. 

– Vi har under de två månaderna som vi har varit igång sett att han har bra ledaregenskaper och att han verkligen tar tag i spelet och visar vägen.

Fakta

Virserums SGF:s spelartrupp: Albin Lord (målvakt), Filip Carlberg, Albin Bågenhammar, Jonathan Idemark, Hampus Jonsson, Patrik Aspergren, Gabriel Lindström, Peder Svensson, Richard Idemark, Joakim Hult, Oscar Bjelkered, Mikael Nilsson, Sebastian Idemark, Henrik Örmander, Christofer Sakshaug, Alexander Idemark, Jonathan Sahlström, Kristian Johansson och Belmin Hrustic.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt