Annons:

Innebandyn tillbaka i Virserum – vill inte släppa namn på varken spelare eller ledare

Det kommer spelas division 4-innebandy i Sparbankshallen i Virserum i vinter. Foto: Lotta Madestam

Innebandyn tillbaka i Virserum – vill inte släppa namn på varken spelare eller ledare

Nu är det klart. Det kommer spelas division 4-innebandy i Virserum i vinter. Hur spelartrupp och ledarstab ser ut vill inte de ansvariga avslöja.

Annons:

Virserums SGF startar återigen upp sin innebandysektion och kommer ställa upp med ett herrlag i division 4 kommande säsong.

Initiativtagaren Albin Lord är både glad och förväntansfull efter att Smålands innebandyförbund gett klartecken för deras satsning. Han sitter tillsammans med Sebastian Idemark och Christofer Sakshaug i styrelsen i VSGF:s innebandysektion.

– Det känns riktigt kul, det är det vi har jobbat för ett tag, säger Albin Lord.

Det är väldigt många år sedan det spelades seniorinnebandy i Virserum och nu ska klubbor, bollar, sarg och mål plockas fram i Sparbankshallen igen. 

– Det är ett ganska stort geografiskt hål när det kommer till innebandylag här. Det började som en fundering och diskussion under våren och vi började kika på om det är möjligt att genomföra, säger Albin Lord. 

"Albin har gjort ett jäkla jobb"

Christofer Sakshaug var snabb med att haka på Albin Lords planer. 

– Jag känner att det är många i Virserum som har spelat hockey men slutat och fortfarande har ett intresse av att idrotta. Många som inte längre spelar hockey skulle tycka att det är med en annan bollsport och att dra igång ett innebandylag känns som en kanonidé, säger Christofer Sakshaug.

Han passar på att ge Albin Lord en eloge för det arbete han har lagt ned för att få tillbaka innebandy i Virserum.

– Albin har gjort ett jäkla jobb och varit jätteengagerad. Utan Albin hade det inte blivit ett innebandylag, så enkelt är det inte, säger Christofer Sakshaug.

Truppen består i dagsläget av 15–16 spelare och ska kompletteras med fler spelare fram till seriepremiären i höst..

– Vi kommer försöka jobba med truppen och fylla på under hela sommaren, säger Albin Lord. 

Vill inte släppa några namn 

Lagledningen är klar med en tränare och en lagledare. Albin Lord vill inte släppa namn på vare sig spelare eller tränare. 

– Vi har som plan att släppa namnen en efter en på våra sociala medier under sommaren. 

Hur ser målsättningen ut?

– Första säsongen handlar om att skapa en grund och få klubben att överleva. Vi vill givetvis försöka prestera så bra det går. Det blir spännande att se vilken division 4-serie vi hamnar i, säger Albin Lord. 

Christofer Sakshaug ser det som ett långsiktigt projekt.

– Vi vill bygga upp en stabil grund med rutiner som funkar för kommande säsonger. Vi vill över tid försöka få igång en ungdomsverksamhet så det inte blir ett ettårigt projekt. Det ska vara lika självklart med innebandy som fotboll och hockey i Virserum. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt