Annons:

VSGF avslutade kvalserien med ny klar förlust

Joel Stridell var målskytt tillsammans med Theo Lundqvist i förlustmatchen mot Göteborgs IK. Foto: Arkivbild

VSGF avslutade kvalserien med ny klar förlust

Nej, det har inte varit någon rolig kvalserie för Virserums SGF. Resultaten har gått emot rejält och VSGF avslutade på fredagskvällen med sjätte raka förlusten. Siffrorna skrevs till klara 2-8.

Annons:

Matchen gällde ingenting, men Virserums SGF ville förstås försöka avsluta kvalserien till division 2 på ett snyggt sätt. Men när Lukas Hansson gjorde 1-0 redan efter en minut och 17 sekunder var det en försmak på hur kvällen skulle bli. 

Göteborgs IK gjorde sedan 2-0 efter knappt 15 minuter, men Theo Lundqvist gav VSGF kontakt när han nätade knappt en minut senare. Innan perioden var över hann gästerna med att göra 3-1. 

Kanske knäckte det Virserum något. Tidigt i den andra perioden ökade Göteborg på till 4-1 i numerärt överläge. Mot slutet av den andra akten kom också 5-1 och 6-1 för bortalaget.

Litet hopp tändes

Ett litet hopp tändes för VSGF i upptakten av den tredje. Joel Stridell satte 6-2, men närmare kom aldrig Virserum. Kevin Börjesson gjorde 7-2 och med drygt sex minuter kvar fastställde Göteborg slutresultatet till 8-2.

Ännu en storförlust gjorde att Virserum slutade på noll poäng i kvalserien och med osmickrande minus 38 på de sex omgångarna. Vita Hästen vann kvalgruppen före just Göteborg.

– Klart man är lite besviken över att vi blir utan poäng, men vi faller lite på våra individuella misstag. Vi räcker inte riktigt till och jag vet inte vad det beror på. Kanske blev det en urladdning mot Lerum. Många spelade på sitt max där och sedan har vi haft kort om folk i kvalserien samtidigt som vi mött bättre lag, säger VSGF:s spelande tränare Pierre "PG" Gustavsson.

Ska fundera över framtiden

Han är ändå relativt nöjd med säsongen i stort.

– Vi har haft en uppåtgående kurva. Vi började svajigt, men sedan stämde spelet mer och mer. Vi peakde mot Lerum där. Vi har gjort en bra säsong, men haft det tuffare i kvalserien. Vi har också haft stort manfall och fått gå kort på folk.

Hur tänker du kring din framtid?

– Jag har inte hunnit fundera så mycket. Det har varit intensivt och vi har bara kört på. Jag ska fundera lite nu ett tag.

Men du stänger inte dörren för en fortsättning?

– Vi får se vad som händer. Jag ska fundera nu ett tag.

I matchen mot Göteborg ville Pierre Gustavsson lyfta Alexander Andersson och Albert Eriksson. 

– De har inte tränat, men ställde upp nu när vi var kort om folk och båda gör det bra. Jag tycker det är många som krigar på bra.

Poäng, VSGF: Theo Lundqvist 1+1, Joel Stridell 1+0, Gogodon Go Gordon Mccheane 0+1, Isak Grönlund 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt