Annons:

Sagan är över – Oskarshamn åker ur SHL

Oskarshamns era i SHL är över för den här gången. Foto: Bildbyrån

Sagan är över – Oskarshamn åker ur SHL

2019 chockade Oskarshamn alla med sitt avancemang till SHL. Nu är epoken över. HV71 vann den sjunde avgörande matchen med 5-0. 

Annons:

Därmed spelar HV kvar i SHL även nästa säsong. Oskarshamn höll jämna steg med HV, men uppförsbacken efter 0-2 blev för brant. IKO skapade bra med chanser och hade flera ramträffar, men HV:s spel framför mål blev avgörande. 

Hockeysagan Oskarshamn är därmed över efter fem säsonger i SHL. Nästa säsong väntar spel i Allsvenskan. 

Veteranen Johannes Salomonsson var en av väldigt många besvikna efter uttåget: 

– Vi fick chansen i den här pissäsongen, det var ner på en match och så... Det var en så dålig insats. Man känner sig som en svikare mot hela samhället, sa han till Barometern och konstaterade att det var karriärens tyngsta ögonblick. 

– Ja, överlägset. Många av killarna kommer dra vidare på nya äventyr. Jag har känt att jag ska vara kvar och leva med den här degraderingen hela sommaren. Alla ungar i olika lag hit och dit som är besvikna och ledsna. De sitter hemma och gråter. Då ska man fejsa det. Någon gång, någonstans vidare i livet så kanske man kommer dra nytta av den här förlusten på något sätt.

"Först ska jag sörja"

Avgående sportchefen Thomas Fröberg bröt ut i tårar: 

– Du ser alla runt omkring. Det är vad som är jobbigast. Personligen är det såklart jobbigt att spelare mår skit, ledare mår skit och alla runt omkring mår skit. Jag har varit med hela vägen och det här året har varit annorlunda. Det är därför vi är där vi är. Det går inte analysera just nu, men visst fan är det jobbigt, säger Thomas Fröberg till Barometern. 

Enligt Expressen kommer hyllade tränaren Martin Filander att lämna klubben. 

– Jag har inte hunnit tänka på det över huvudtaget. Först ska jag sörja, och sedan får vi se vad som händer. Om det blir ett vakuum eller hur vi gör, säger Martin Filander till Expressen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt