Annons:

Virserum ska vinna derbyt – med hjälp av tillresta fans

På fredag vankas det derby mellan Åseda och Virserum i division 3. Då tar Virserums supportrar Smalspåret till matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Virserum ska vinna derbyt – med hjälp av tillresta fans

Toppmöte och derby borta mot Åseda IF.
Då tar Virserums supportrar smalspåret till fredagens derbymatch.

Annons:

Ettan Virserum (maximala nio poäng) mot tvåan Åseda (fem poäng efter två matcher). Det vankas ett tidigt toppmöte i division 3 i Åseda på fredagskvällen. 

Väl nere i Åseda kommer laget att mötas upp av flera Virserumsanhängare som tar smalspåret till matchen.

– Det är väl mest en rolig grej där vi vill väcka intresset för hockeyn i Virserum. Jag fick idé att chartra ett tåg till en bortamatch redan förra året men då rann det hela ut i sanden, säger Christian Svensson i Virserums SGF i en intervju med P4 Kalmar.

Nu blir det alltså av och det var två smalspårsentusiaster som hörde av sig till Christian Svensson eftersom de hade hört om liknande event i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– De tyckte att det borde funka även i Virserum och då hade ju jag redan min tanke i huvudet. Vi bestämde oss för att testa, säger Christian Svensson.

Målet är att minst 30 personer ska hänga med på resan och man är nästan uppe i den nivån. Christian berättar att resan riktar sig till alla och hoppas att det blir en riktig folkfest med god stämning.

– Det är klart det är extra festligt, det är derby och enkronasmatch i Åseda.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt