Annons:

Västervik har ersättare klar för Kulakov – jobbar vidare med Laguta

Paweł Przpedelski är en av de förare som frigjorts efter Vetlandas konkurs. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik har ersättare klar för Kulakov – jobbar vidare med Laguta

Västervik Speedway har fått ryssarna Artem Laguta och Viktor Kulakov avstängda på grund av kriget mellan Ryssland och Ukraina.
Vetlanda Speedways konkurs frigör några högsnittare.
– Vi har en lista med förare som vi jobbar på och den listan blev väl lite längre i och med konkursen. Men vi är en klubb som vill ha förare som vi kan lita på och som passar in, säger sportchefen och lagledaren, Morgan Andersson.

Annons:

Viktor Kulakov har Västervik avskrivit medan man jobbar vidare och avvaktar hur och om det kommer att lösa sig med Artem Laguta.

– Vi har gjort klart med en ersättare för Viktor Kulakov men vem det är kommer vi att presentera längre fram. Vi vill avvakta så länge vi kan innan vi registrerar honom. Den kan hända mycket innan BAUHAUS-ligan kör igång, säger Morgan Andersson.

Paweł Przedpelski körde för Västervik förra året men tillhör nu dem som står utan kontrakt på grund av Vetlanda Speedways konkurs.

– Vi förlängde inte kontraktet med Pawel då vi inte vill ha för många GP-förare i laget, säger Morgan Andersson.

Västervik har GP-förarna Fredrik Lindgren och Artem Laguta. Men här kan det öppna för en rockad om Artem inte får köra.

Offentliggör när något är klart

– Jag kommenterar inget om de förare som blivit lediga på grund av konkursen och om de är aktuella för oss. Vi har en plan som vi jobbar efter och så fort något blir klart så offentliggör vi det, säger Morgan Andersson.

Fakta

Förarna som står utan kontrakt på grund av konkursen:

Piotr Pawlicki 2.320 i snitt, Aleksandr Loktaev 1.933, Paweł Przedpelski 1.836, Rune Holta 1,750, Tomasz Gapinski 1.574, Martin Smolinski 1,435, Sergey Logachew 1.314, Filip Hjelmland 1.103, Jonathan Ejnemark 0.500, William Björling 0.500, Alexander Liljekvist 0.500, Inken Pöker 0.500 och Theo Bergqvist 0.500.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt