Annons:

Dackarna måste besegra laget som de jagar – kan kliva upp på slutspelsplats

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg hoppas på ett trendbrott hemma mot Rospiggarna. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna måste besegra laget som de jagar – kan kliva upp på slutspelsplats

Dackarna jagar slutspelsplats och är i desperat poängbehov. Hemma mot Rospiggarna är tanken att Målillalaget ska lösa upp knutarna och ta viktiga poäng.
– Matcherna blir viktigare och viktigare i den situation vi befinner oss i, säger lagledaren Mikael Teurnberg. 

Annons:

Det räcker med att studera tabellen för att förstå vikten av tisdagskvällens bottenmöte mellan Dackarna och Rospiggarna i Bauhausligan

Hallstavikslaget har fyra poäng i tabellen, jämförelsevis med Dackarnas två. Dackarna förlorade första mötet med 42–48 och har nu en bra chans att vinna matchen, lägga beslag på bonuspoängen och kliva upp på slutspelsplats. 

– De är två poäng före oss och parkerar på sista slutspelsplatsen. Om vi vinner matchen och tar bonuspoängen är vi uppe på slutspelsplats och det kommer bli flera jätteviktiga matcher framöver, säger Mikael Teurnberg. 

Senast Dackarna körde match i Bauhausligan var den 21 juni. Nu, tre veckor senare, är det dags igen. 

– Jag känner mig förhoppningsfull men tar samtidigt inte ut någonting i förskott. Jag tycker att förarnas form har varit bättre då jag har följt killarna under vårt uppehåll. Klindt (Nicolai) tog tolv poäng i söndags och Rasmus (Jensen) fortsätter åka bra, säger Mikael Teurnberg. 

Debut för Hjelmland

Nyförvärvet Filip Hjelmland debuterar från reservplats i kväll och Mikael Teurnberg funderade länge kring vem som skulle få chansen. 

– Han har inte åkt så mycket i år, men jag tror att han är hungrigare än vad Ellis (Adam) och Trofimov (Viktor) är. Han har tränat vid två tillfällen på vår bana i Målilla och behöver komma in i det med att åka heat. Ska man använda en förare i ett eventuellt slutspel behöver du få upp dina tolv heat, det är så reglerna ser ut. Jag höll på reservplatsen ganska länge och jag hoppas att han ska komma in med lite jävlaranamma och vill visa att han är hungrig, säger Teurnberg.

Vad har du gjort för reflektioner under uppehållet?

– Jag har tittat mycket på transfermarknaden men det finns inte så mycket. Det finns några förare som jag har pratat med. Det gäller att få igång det här laget och man kan inte bygga om ett helt lag, säger Teurnberg. 

"Vill inte uppleva en liknande match igen"

Dackarna har under säsongen åkt på flera tunga, snöpliga förluster. 

– Det är tre matcher där vi har förlorat med två poäng. Uppe i Hallstavik förlorade vi sex poäng när vi ledde med 14 poäng och drog på oss sex uteslutningar, då är det svårt att vinna matcher. Jag vill inte uppleva en liknande match igen utan vi måste vara med från början och knyta ihop säcken.  

Hur ser du på ert prekära tabelläge?

– Jag vet hur det ser ut men jag vet också vilka matcher vi har kvar. Lagen som vi slåss med – Rospiggarna, Masarna och Piraterna – har vi på hemmaplan. Jag vet förutsättningarna så det är bara att försöka få ihop det. Det har inte riktigt funkat och vissa förare har inte kommit upp i den kapaciteten och då är matematiken ganska enkel. Vi har för dåligt med förare som har tagit tvåsiffrigt. Rasmus (Jensen) har varit ganska ensam på tvåsiffrigt i många matcher och det är fler förare som måste prestera. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt