Annons:

Västervik möter slutspelsjagande lag: ”Inte läge att börja dribbla”

Varken Paweł Przedpelski eller Bartosz Smektala kommer till start när Västervik möter Piraterna på bortaplan. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik möter slutspelsjagande lag: ”Inte läge att börja dribbla”

En spännande match väntar i Motala i kväll. Västervik Speedway har chansen att nå andraplatsen och Piraterna är på slutspelsjakt. 
– Det är inte läge att börja dribbla, säger lagledaren Morgan Andersson inför lagets sista grundseriematch. 

Annons:

Tredjeplacerade Västervik har lika många poäng men en match mer körd än tabelltvåan Lejonen inför kvällens omgång i Bauhausligan. Västervik åker till Motala för match mot slutspelsjagande Piraterna i afton. Piraterna ligger en poäng efter Dackarna och har en match mindre körd än Målillaklubben. 

– Det är en viktig match för oss, och även viktig för dem. Jag förväntar mig en tuff drabbning. De fick in Grzegorz Walasek istället för Jonas Seifert-Salk och de har inte åkt med sitt bästa lag så många gånger men det känns som att de gör det nu, säger Morgan Andersson. 

"Viktigt att vi gör vårt bästa"

Kvällens match i Motala är viktig ur flera aspekter, enligt Andersson.

– Vi måste gå in med en bra känsla i slutspelet och det är också viktigt att vi gör vårt bästa när det är en sådan kamp om sista slutspelsplatsen. Då är det inte läge att börja dribbla, vi ska göra vårt bästa och ge de andra lagen en fair chans, säger Andersson. 

Vad vill du se från ditt lag?

– Jag vill att vi kuggar i. Det är en jättetuff bortamatch och speciellt inte när de kommer med det här laget. Vi har rätt hård konkurrens om platserna så det är ett läge att visa att man vill vara med. Vi har inte toppform på samtliga förare så det är viktigt att visa vad man går för i varje match om man ska ta plats i en startsjua när vi kommer till slutspel. 
Västervik har chansen att knipa andraplatsen från Lejonen och får hoppas på hjälp från Smederna i afton och Rospiggarna nästa tisdag. 

Ser du någon chans att ni kan knipa andraplatsen?

– Så länge det finns en matematisk chans så ska vi ösa på så mycket det bara går och försöka knipa andraplatsen, vilket är vår målsättning. Det beror på vad Rospiggarna har att köra för nästa vecka. 

Andersson delar ut känga

De polska förarna Pawel Przedpelski och Bartosz Smektala finns inte tillgängliga då de medverkade i polska mästerskapen i går och inte hinner fram till Motala till matchstart. 

– Alla förare har inte dubbla uppsättningar på precis allting plus att det är en lång resa. Vi kör med förarna som är tillgängliga och kan klara det på ett humant vis.

Den tredje tävlingen i polska mästerskapen körs måndagen den 5 september, dagen innan kvartsfinal två i Sverige. 

– Jag är måttligt road över att polackerna inte kan visa någon som helst hänsyn. Om de inte visar hänsyn till oss kan de väl visa hänsyn till sina förare, det kan jag tycka. 

Fakta

Västerviks lag:

1.     Mads Hansen

2.     Jaimon Lidsey

3.     Gleb Chugunov

4.     Fredrik Lindgren

5.     Kenneth Bjerre

6.     Anton Karlsson

7.     Peter Ljung

Piraternas lag:

1.     Piotr Pawlicki

2.     Grzegorz Walasek

3.     Oskar Fajfer

4.     Luke Becker

5.     Vaclav Milik

6.     Rasmus Broberg

7.     Jonathan Ejnermark

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt