Annons:

Thorssells mardrömssäsong slut i Sverige:

Jacob Thorssell har haft en riktig mardrömssäsong i Sverige. Foto: Ossian Mathiasson

Thorssells mardrömssäsong slut i Sverige: "Många sömnlösa nätter"

I sina bästa stunder är Jacob Thorssell en klassförare. Få gånger har det synts den här säsongen.
– Jag är skitbesviken. Det har varit många sömnlösa nätter, säger han efter uttåget mot Lejonen i semifinalen.

Annons:

Jacob Thorssell fick förtroendet som lagkapten för Dackarna, men har inte levererat i närheten av sin högsta kapacitet. Mot slutdelen av säsongen har han till och med hamnat på reservplats.

I semifinalreturen blandade han och gav kraftigt. Totalt körde han in åtta poäng och besegrade självaste världsmästaren Bartosz Zmarzlik i ett heat. 

– Det var helt okej i dag, men Lejonen har ett bättre lag. Så enkelt är det, konstaterar han kort efter matchen. 

Dackarna behövde få en bra start för att ha chans att störa det stjärnspäckade laget från Gislaved. Men det fick man inte.

– De har Bartosz, som är världens bästa förare, de har Kubera (Dominik) som är typ tvåa i världen. De har Dudek (Patryk) och Oliver (Berntzon) som är i bra form. Det är ett riktigt starkt lag och med tanke på vår säsong, så kan vi ända bära fanan högt. Det såg inte skitljust ut direkt och det ska man ha i baktanke. Vi tog oss med nöd och näppe till slutspel och sedan tog vi oss ändå till semifinal. Det räckte tyvärr inte, men Lejonen vinner 100 procent rättvist. De är skitstarka och jag får hålla lite på dem i finalen nu, säger Jacob Thorssell.

"Många sömnlösa nätter"

Åtvidabergssonens säsong har varit riktigt tung.

– Det är en pissäsong verkligen. Jag har inte känt mig komfortabel i någonting, inte med grejerna, inte med sig själv och inte med banan. Listan kan göras lång. Jag är skitbesviken och det har varit många sömnlösa nätter kan jag säga. Det har blivit något bättre mot slutet i alla fall.

Hur hittar man kraft tillbaka?

– Det handlar om små marginaler och centimetrar hit och dit. Som i dag slår jag Zmarzlik i ett heat och så kommer jag sist i ett annat. Det är marginaler det handlar om. Förra året hade jag marginalerna med mig lite mer och när allt flyter är det annorlunda. 

Är det här ditt tyngsta speedwayår?

– Det här och 2018 kanske. Då var det nog ännu tuffare.

Gillar Dackarna

Jacob Thorssell har många säsonger i Dackarna bakom sig och var med och tog det efterlängtade guldet för Målillaklubben 2021. Men hur framtiden ser ut är osäkert.

– Vi har pratat lite löst om det. Med så lågt snitt som jag fått är man väldigt attraktiv helt plötsligt. Jag har två tävlingar kvar och efter det får jag fundera på vad jag ska hitta på och vad som är bäst för mig och min karriär.

Hur sannolikt är det att du blir kvar?

– Jag gillar Målilla och har inget dåligt att säga om klubben alls. Jag är god vän med "TK (Thomas Karlsson, ordförande) speciellt. Han är en bra gubbe och "Micke" (Mikael Teurnberg) är bra också. Jag har inget emot Dackarna.

Om du byter är det för ett miljöombyte?

– Ja, i sådana fall. Men jag har inte gjort något val ännu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt