Annons:

  • Målet infriades – så många åskådare såg Målillas GP: ”Helt fantastiskt”

    8 600 personer såg lördagens GP-tävling på Skrotfrag Arena i Målilla. "Vi hade inte räknat med så mycket publik", säger GP-generalen Peter Samuelsson. Foto: Ossian Mathiasson

  • Målet infriades – så många åskådare såg Målillas GP: ”Helt fantastiskt”

    Målillas GP blev en publikfest utan dess like. Foto: Ossian Mathiasson

Målet infriades – så många åskådare såg Målillas GP: ”Helt fantastiskt”

Målilla GP blev en publiksuccé utan dess like. 8 600 personer såg GP-tävlingen på plats – och GP-generalen Peter Samuelsson drömmer om en fortsättning.  
– Vi har stärkt våra aktier för att få fortsätta arrangera en GP-tävling otroligt mycket, säger GP-generalen Peter Samuelsson. 

Annons:

Det blev verkligen den publikfest som Målilla MK/Dackarna hade hoppats på när speedwayens Grand Prix stannade till med en ny GP-deltävling i Målilla. Publiksiffran stannade på imponerande 8 600 personer. 

– Det är helt sjukt. Vi hade inte räknat med så mycket publik. Jag själv gick ut i media och satte ett mål på 8 000 åskådare. Jag tänkte för mig själv att det kommer hamna någonstans mellan 7 500 och 7 800 åskådare och då blir det ännu mer än så. Känslan när man ser all publik och att det är fullt med folk på huvudläktaren är fantastisk. Det är så himla roligt, säger GP-generalen Peter Samuelsson. 

Vad ser du för förklaring till publiksuccén?

– Jag tror framför allt att det handlar om att vi gjorde en rejäl satsning med nya arrangören förra året. Vi har också vädret på vår sida och tidpunkten som tävlingen ligger på är en sommarmånad och första industrisemesterveckan. Vi har dessutom kört tre stora, viktiga internationella speedwaytävlingar under en och samma helg och det har gjort att intresset ökat, säger Peter Samuelsson.  

Peter Samuelsson var nöjd och belåten när han gick runt i depån efter tävlingens slut. 

– Det är bara glädje. Jag var under tävlingens gång fokuserad och stressad och det är mycket saker som händer och ska klaffa. Även om jag har planerat det här in i minsta detalj från förra årets event så blir det saker som ramlar mellan stolarna. Det kommer alltid hända och det gör att man får puls och måste springa omkring. När jag kom upp på vallen, kikade ner och såg all publik så kände jag att det är sinnessjukt. 

"Beroende av biljetttintäkterna"

Målilla MK/Dackarna har med den nya arrangören ett stort ansvar för biljettförsäljningen.  

– Vi hade med den förra arrangören (BSI) en annan uppgörelse där vi själva inte skötte biljettförsäljningen. Nu är vi väldigt beroende av biljettintäkterna och det är helt fantastiskt med så mycket publik. Man ska också komma ihåg att vi har haft mycket ökade kostnader i år för att eventet ligger där det ligger. Vi har varit tvungna att hyra in saker långt härifrån och det handlar om elverk, generatorer och kablar. 

Hur mycket ligger ni från klubbens sida på för att det ska bli en fortsättning med en GP-tävling i juli?

– Väldigt mycket. Vi har fått så otroligt mycket beröm från FIM, Discovery, Warners Bros och Eurosport för hur all personal har jobbat och hur hela evenemanget har skötts. 

Önskan om kontrakt på flera år 

2005 första gången som det kördes Grand Prix-speedway i Målilla. GP-cirkusen har stannat till i Målilla varje år frånsett 2013 och 2020. Årets tävling i de småländska skogarna var den 17:e i ordningen och Samuelsson är hoppfull om att världens främsta speedwayförare kommer till Målilla även nästa sommar. 

– Vi har stärkt våra aktier för att få fortsätta otroligt mycket, men inget är klart. Vi har under de två senaste åren med Discovery jobbat med ettårskontrakt. 

Hur ser du på möjligheterna för att få till en tävling nästa år?

– Chanserna är väldigt goda om man lyssnar på vad de säger, men ingenting är klart. Vi ska sätta oss ner och förhandla. Min önskedröm vore att vi kunde spika och skriva ett kontrakt på flera år för att kunna göra investeringar i anläggningen och permanenta mycket temporära saker som vi är tvungna att hyra in, bland annat kontorsbodar och LED-skärmar. Vi måste upp i en viss storlek vad gäller LED-skärm och vår egen LED-skärm räcker inte till. Det finns många förbättringsmöjligheter och det är också det som är drivkraften för oss. Med bättre event och mer publik får vi i klubben en känsla av vad vi kan göra på anläggningen och då blir arrangören nöjd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt