Annons:

Svensktrio klar för Västervik Speedway

Både Emil Millberg och Alexander Liljekvist representerar Västervik Speedway 2024. Foto: Bildbyrån

Svensktrio klar för Västervik Speedway

Västervik Speedway har landat de sista pusselbitarna till truppen. Det rör sig om en svensk trio.

Annons:

Sportchefen Morgan Andersson har varit på jakt efter förare som kan bredda truppen den senaste tiden. Nu står det klart att Theo Bergqvist, Emil Millberg och Alexander Liljekvist ansluter till Västervik Speedway. 

Det gör att Västervik nu gjort sitt lagbygge helt komplett.

– Vi väljer att skriva in tre stycken 0.500-förare i truppen innan vi stänger den för 2024. Det innebär att vi får större konkurrens i laget och bättre kvalitet på våra träningar. De här grabbarna vill framåti sina karriärer och det vill vi som klubb också - så vi både tror och hoppas att vi kan ge dem verktygen till att utvecklas som förare, säger Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Alexander Liljekvist fanns i Västerviks trupp redan den gångna säsongen och väljer nu att förlänga kontraktet. Han gjorde en match i Bauhausligan i Västerviksdressen.

–  Det känns väldigt kul att få vara en del av Västervik Speedway även kommande säsong. Det är en proffsig klubb på alla sätt och vis. Jag vet att konkurrensen i laget är stenhård, men jag är 100 procent redo om chansen ges. Jag vet förutsättningarna inför säsongen, vilket är något jag uppskattar, säger han.

Vänder tillbaka från Lejonen

Även Morgan Andersson är nöjd med förlängningen.

–  Det var inga tveksamheter från vår sida att förlänga avtalet med Alexander. Han har ett väldigt ambitiöst team med med många trevliga personer. I år körde han en Bauhausliga-match för oss i Hallstavik. Tyvärr fick han inte med sig några poäng, men han var med i några startsvängar och rörde om i grytan. Han bidrog även stort i depån genom att pusha hela laget, säger han.

17-årige talangen Theo Bergqvist tillhörde Västerviks trupp 2022. Han representerade även Västervik som ungdomsförare.

– Jag ser fram emot att representera Västervik under 2024 , det ska bli kul att få tillhöra en välfungerande klubb med höga mål. Jag ser Västervik som mitt andra hem då jag tillhört klubben sedan unga dagar. Det känns skönt att vara ”hemma”. Jag ska göra allt jag kan för att Västervik Speedway ska nå sina mål, säger Bergqvist om att vara tillbaka från Lejonen.

Millberg värvas

Sportchefen hoppas att 17-åringen tar ytterligare kliv kommande säsong.

– Theo är en väldigt lovande förare som tillsammans med sitt team är villig att göra det tuffa jobbet med att leta körtillfällen, tävla och träna mycket för att utvecklas. Han har också skrivit ett avtal i polska U24-ligan med Czestochowa som kommer att hjälpa honom i hans utveckling. Det ska bli väldigt intressant att följa Theo på närmare håll då han gjorde stora framsteg under året, säger han.

Även 25-årige Emil Millberg, som den gångna säsongen representerade Smederna, blir Västerviks sjätte och sista nyförvärv till 2024.

– Emil är en seriös förare som inte riktigt blommat ut, men han sliter på och har under året tävlat en hel del i södra Europa. Jag tror och hoppas att Emil kan ta ett steg till i karriären tillsammans med oss, säger Morgan Andersson om nyförvärvet.

Millberg, som den här säsongen noterades för en Bauhausliga-match, ser fram emot säsongen med Västervik.

– Det ska bli riktigt skoj att få vara en del av Västervik. Jag tror att klubben kan hjälpa mig mycket i min utveckling som speedwayförare, både på och utanför banan. Så när Morgan ringde behövdes det inte mycket betänketid för att ge grönt ljus, säger Millberg.

Liljekvist, Bergqvist och Millberg får samtliga ingångssnitten 0.500.

Fakta

Truppen 2024

Max Fricke – 2.265

Robert Lambert – 2.063

Tai Woffinden – 2.000

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Jacob Thorssell – 1.463

Luke Becker – 1.333

Matias Nielsen – 1.250

Anton Karlsson – 0.500

Emil Millberg – 0.500

Alexander Liljekvist – 0.500

Theo Bergqvist – 0.500

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt