Annons:

DEBATT: Ta ställning i valet – vi vill ha en kyrka som är öppen för alla

Kyrkovalet närmar sig. Nu har Micke Lång och Ingela Rälg från Socialdemokraterna tagit upp flera viktiga punkter inför söndagens val. 

Annons:

Som socialdemokrat är det lätt att förena de socialdemokratiska värderingarna med Svenska kyrkans kristna värderingar. Vi vill ha en kyrka som är öppen för alla!  En kyrka som är relevant i både tradition och förnyelse, och som står upp för alla människors lika värde!

För oss är det viktigt att:

  • All barnverksamhet ska vara avgiftsfri
  • Inga avgifter ska vara kopplade till konfirmation
  • Att Svenska kyrkan är ett föredöme som arbetsgivare, med en god arbetsmiljö och där jämställdhet och delaktighet är en självklarhet
  • Att det diakonala arbetet stärks för att bryta människors ensamhet och isolering.

Socialdemokraterna vill också att Svenska kyrkan fortsätter att arbeta för internationell solidaritet, demokrati, mänskliga rättigheter och fred - för en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar värld - för en värld som är bättre för alla att leva i! 

Ta ställning! Ta med en vän eller flera och gå och rösta och visa att ni tar ställning för Svenska kyrkan som en fortsatt öppen, demokratisk och solidarisk folkkyrka - rösta på Socialdemokraterna den 6-19 september!

Micke Lång, Arbetarkommunens ordförande i Hultsfreds kommun och kandidat till kyrkofullmäktige i Aspelands pastorat

Ingela Rälg, kandidat till kyrkofullmäktige i Aspelands pastorat

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt