Annons:

Andersson söker svar:

Anders Andersson (KD) vill veta hur många pensionärer som har givit sitt godkännande för Riksbyggen. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson söker svar: "Svara på frågan"

Den politiska debatten mellan Tomas Söreling (S) och Anders Andersson (KD) fortsätter och ämnet är precis tidigare Hultsfreds kommuns äldreomsorg.

Annons:

Nu är det Anders Andersson som skickar ett svar på det Tomas Söreling skrev i ett debattinlägg på Dagens Hultsfred i helgen. 

Här är Anders Anderssons svar:

"Tomas Söreling (S) har ett mångordigt svar till mig. Jag tror att vi alla vill ha en bra och trygg äldreomsorg i vår kommun. Det behöver vi inte var oeniga om.

Men på en annan punkt valde Socialdemokraterna att tillsammans med vissa alliansföreträdare driva fram ett beslut som innebär att all nybyggnation och ombyggnation av våra äldreboenden ska ske via Riksbyggen. Och då finns det flera förutsättningar för detta beslut. En av dessa är godkännande från de pensionärer som idag bor på kommunens äldreboenden.

Jag har nu såväl muntligen i fullmäktige som i insändare ställt frågan. Men utan svar. Tomas Söreling skriver en replik till mig men inte med ett kommatecken besvarar han min fråga.

Min fråga på kommunfullmäktige var; Hur stor andel av pensionärerna som nu bor i våra kommunala äldreboenden har accepterat och skrivit under ett godkännande som innebär att Riksbyggen och den förening som bildas tar över våra kommunala boenden? På den frågan fick jag inget svar av kommunalrådet. Och nu har jag fått en replik av Tomas Söreling (s) i Dagens Hultsfred, men han undviker också att svara. Hur tolkar man detta?

Anders Andersson (KD)  

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt