Annons:

LÄNSUNIONEN: Vi ser en stor potential i Oskarshamns sjukhus

Anders Henriksson är ordförande i regionstyrelsen. Foto: Socialdemokraterna

LÄNSUNIONEN: Vi ser en stor potential i Oskarshamns sjukhus

Under de senaste dagarna så har vi kunnat läsa i media om en stor oro för vad som händer med Oskarshamns sjukhus, senast i raden en artikel med Vårdförbundet. Vi vill från Länsunionens sida vara tydliga - vi ser en stor potential i Oskarshamns sjukhus.

Annons:

Oskarshamns sjukhus har ett centralt uppdrag i sjukvården i Region Kalmar Län med en mycket kompetent vård av bland annat strokepatienter, behandling av hjärt- & kärlsjukdomar och inte minst en ortopedi i absolut toppklass. Allt detta vill vi värna om och utveckla. 

Vi är stolta över att vi har Sveriges bästa mindre sjukhus i Kalmar Län och i Oskarshamn. Den utmärkelsen visar att vi har en riktigt bra och välfungerande verksamhet. Vi har också flera viktiga utvecklingsprojekt i Oskarshamn. Vi tänker närmast på arbetet med nära vård och projekt Oscar.

Sjukhusets verksamhet är topprankad i landet och från andra regioner så tittar man just på Oskarshamns sjukhus som exempel för att kunna utvecklas sina verksamheter. Detta sammantaget gör att vi i likhet med verksamhetsledningen inte riktigt delar den bild av kris som just nu målas upp.

Som alla små sjukhus så har också Oskarshamns sjukhus sina utmaningar i bemanningsfrågan. Det är inget unikt för just sjukhuset i Oskarshamn men likväl en utmaning som vi måste lösa tillsammans. Det ska vara attraktivt att arbeta i våra verksamheter och utifrån de kollektivavtal som nu finns ska vi tillsammans skapa en än mer attraktiv arbetsplats för alla våra medarbetare.  

Vi har alla ett gemensamt ansvar för att möta utmaningarna som uppstår och det är viktigt att vi alla bidrar med det som vi kan. Låt oss fokusera på all bra verksamhet som sker på sjukhuset, en verksamhet i toppklass som varje dag bedrivs av en kunnig och engagerad personal utan att för den skull bortse från de utmaningar med bemanning som finns.

Vårdförbundet efterfrågar ett besked i dagens tidning, de efterfrågar beskedet om vad politiken har för framtidsplaner för Oskarshamns sjukhus. Länsunionens besked är glasklart, 

Oskarshamns sjukhus skall finnas kvar med en dygnet runt-verksamhet. Det ska vara ett sjukhus som bedriver bra och patientsäker vård och som fortsätter ta på sig ledartröjan i omställningsarbetet till en mer nära vård i Region Kalmar Län. Oskarshamns sjukhus med akutmottagning, medicin, ortopedi och kirurgi och specialistmottagningar ska fortsätta att utvecklas, för det behövs i vården i länet och särskilt i mellanlänet.

Anders Henriksson (S)

regionstyrelsens ordförande

Christer Jonsson (C)

regionråd

Pierre Edström (L)

regionråd

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt