Annons:

Foto: Genrebild

TREDJE TONÅRSPOJKE DÖD EFTER FRUKTANSVÄRDA OLYCKAN

Två tonårspojkar avled under torsdagen efter en frontalkrock på riksväg 31 i Uppvidinge kommun. På fredagen meddelade polisen att en tredje person, en 18-årig pojke, dött under morgonen.

Annons:

Olyckan inträffade vid 16-tiden på torsdagen. Olyckan skedde 500 meter norr om Lindshammar på riksväg 31. Två personbilar frontalkrockade och fem personer skadades i olyckan.

Vid 19.40-tiden meddelade polisen att två pojkar avlidit i olyckan, en 16-åring och en 17-åring. De avlidna var på väg till Kalmar för att se den allsvenska fotbollsmatchen mellan Kalmar FF och deras favoritlag AIK.

Tredje pojke död

På fredagen meddelade polisen att en tredje person, en 18-årig pojke, avled av sina skador under fredagsmorgonen. Den avlidne 18-åringens anhöriga är underrättade.

Enligt polisen var det fyra tonårspojkar som färdades i den ena bilen, tre av dem ska vara hemmahörande i Vetlanda och den fjärde i Tranås.

En fjärde person, som ska vara den fjärde som färdades i bilen från Vetlanda, är lindrigt skadad, uppger polisen för Smålandsposten. Enligt Aftonbladet är han i 16-17-årsåldern.

Föraren i den andra bilen chockades men är i övrigt oskadd, skriver Smålands-Tidningen.

Förundersökning om brott inledd

Polisen har inlett en förundersökning om brott i samband med olyckan. Brottsmisstankarna gäller grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada.

Förundersökningsledare Sylvia Sjöblom uppger för Smålands-Tidningen att det är föraren i den ena bilen som misstänks för brott, samt att denne är en av de avlidna.

– Vi skriver aldrig av brottsrubriceringar innan ärendet är avslutat. Det blir ingen vidare åtgärdad eftersom det inte finns någon att döma för det, men de är fortfarande öppna i vårt system och kommer att bli avskrivna framöver, säger hon till SmT.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt