Annons:

Här, i en lägenhet på Bullerbygatan i Vimmerby, hittades på tisdagen en man död i en lägenhet. Polisen utreder nu händelsen som mord. Foto: Ossian Mathiasson

EXTRA: HÄR HITTADES DEN DÖDE MANNEN I VIMMERBY

Polisen har inlett en förundersökning om mord sedan en man hittats död i en lägenhet i Vimmerby. På tisdagskvällen var tekniker på plats för att genomföra en kriminalteknisk undersökning.

Annons:

Det var strax efter klockan 15 som polisen larmades om att en man hade hittats död i en lägenhet på Bullerbygatan i Vimmerby. Enligt polisen är lägenheten tillika mannens bostad.

Omständigheterna kring mannens död är oklara, och spår på platsen gör att polisen inte kan avskriva att brott ligger bakom dödsfallet.

Enligt polisen är anhöriga till mannen underrättade om det inträffade.

Tekniker på plats

Filip Annas är presstalesperson hos regionsledningscentralen på Polisregion Syd.

– Vi har haft tekniker på plats som har gjort en kriminalteknisk undersökning. Syftet är att se om det finns något i bostaden som kan hjälpa oss framåt. Det kan handla om eventuella fynd som pekar i den ena eller den andra riktningen.

– Primärt handlar det om att fastställa orsaken till dödsfallet, men det är ännu för tidigt att säga någonting om vad det arbetet har gett.

Vad är det som har fått er att välja att öppna en mordutredning?

– Det kan jag inte gå in på för närvarande.

Filip Annas kan inte heller berätta något om mannens ålder.

Polisen har för närvarande ingen misstänkt för något eventuellt brott, och vid klockan 22.30 på tisdagskvällen var man färdig på platsen och lämnade den.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt