Annons:

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay/MostPhotos

JUST NU: KOMMUNANSTÄLLD HÄKTAD FÖR GROV VÅLDTÄKT AV ÄLDRE HANDIKAPPAD KVINNA

Den man från Vimmerby kommun, tidigare verksam inom hemtjänsten, som misstänks för grov våldtäkt av en äldre handikappad kvinna och för kränkande fotografering av äldre kvinnor i 20 fall, häktades just av Kalmar tingsrätt.

Annons:

På torsdagseftermiddagen häktades den man i 40-årsåldern bosatt i Vimmerby kommun som misstänks för grov våldtäkt och 20 fall av kränkande fotografering, brott begångna under perioden 2018-2021. Det rör sig om samme man som för ett år sedan blev avstängd från sin tjänst inom omsorgen i Vimmerby kommun, sedan en anmälan om sexuellt övergrepp hade rapporterats in till kommunen.

Kvinnor i åldern 70-90 år

Samtliga brottsoffer ska vara kvinnor i åldern 70-90 år, som varit bosatta på olika äldreboenden i Vimmerby kommun, berättade kammaråklagare Johan Henningsson för vår tidning tidigare i dag.

Mannen har tidigare varit anställd inom äldrevården i Vimmerby, och det ska vara under jobbets utövande som han har gjort övergreppen mot kvinnorna.

Förnkeade brott

När häktningsförhandlingen hölls i Kalmar tingsrätt på torsdagseftermiddagen förnekade mannen brott.

Rätten gick dock helt på åklagarens linje, och valde att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt samt 20 fall av kränkande fotografering. Rätten beslutade också att mannen ska genomgå en paragraf 7-undersökning, det är en liten sinnesundersökning. 

– Det är en man som är tidigare ostraffad och har inte försökt påverka målsägande. Skälet till att jag begärde honom häktad var att straffvärdet är mer än två års fängelse, säger Johan Henningsson åklagare.

Åtal ska vara väckt senaste den 30 juni.

Här och här kan du läsa dagens två tidigare artiklar i ämnet.

 

Anders Blank

Micael Rundberg

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt