Annons:

SMÅLAND: PERSON KRITISKT SKADAD EFTER ARBETSPLATSOLYCKA I MORSE

Foto: Genrebild

SMÅLAND: PERSON KRITISKT SKADAD EFTER ARBETSPLATSOLYCKA I MORSE

En person fördes i morse till sjukhus med kritiska skador efter en arbetsplatsolycka i Vetlanda. Personen ska ha blivit påkörd och hamnat under ett fordon. Den drabbade var inte vaken och talbar när räddningstjänsten fick loss personen.

Annons:

Det var strax efter klockan 06 i morse som  polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Hammargatan i Vetlanda gällande ett SOS-larm om en trafikolycka. På plats kunde man konstatera att en person hade blivit påkörd av en större personbil och sedan hamnat under den. Polisen beskriver olyckan som ”mycket allvarlig”.

Räddningstjänstens ledningsoperatör i Jönköping berättar på torsdagsmorgonen att man fick använda luftkuddar för att lyfta fordonet och på så sätt få loss den drabbade personen som låg fastklämd under fordonet.

– När vi fick lyckades få loss personen var den inte vaken och talbar. Ambulanspersonal tog omedelbart över och personen fördes till sjukhus, berättar man.

"Chockerande upplevelse"

Händelseförloppet är på torsdagsmorgonen ännu inte klarlagt av polisen, utan man jobbar just nu på platsen för att få en bild av vad som har inträffat. Platsen är avspärrad och man pratar med personer som har befunnit sig i närheten för att få mer information om händelsen. Olycksplatsen har spärrats av och ärendet hanteras som en arbetsplatsolycka, skriver polisen på sin hemsida.

Kriminaltekniker kommer att arbeta på platsen under torsdagsförmiddagen.

Till Vetlanda-Posten säger polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg, att det i nuläget inte finns någon misstanke om brott.

– Det är en chockerande upplevelse för de inblandade, säger han.

Polisen bedömer den drabbade personens skador som ”kritiska”.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt